Valentin ANDRIEŞ Până joi dimineață, la ora 10, județul Neamț se află sub atenționare cod galben, de vânt și ninsori. Pe lângă acest aspect...

Valentin ANDRIEŞ

Până joi dimineață, la ora 10, județul Neamț se află sub atenționare cod galben, de vânt și ninsori. Pe lângă acest aspect și vremea se va răci, cu temperaturi care vor fi apropiate de normalul perioadei. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, la munte și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona montană 90-100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va sufla cu putere și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55-60 km/h.

În Moldova, conform meteorologilor, în perioada 5-9 februarie, regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice, cu valori diurne cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade și minime în general între -10 și -4 grade. Săptămâna viitoare, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 9-10 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de 0 grade. Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala în zilele de 4 și 5 februarie, iar în restul intervalului acestea vor putea apărea trecător și pe arii restrânse.

Viaţa Nemţeană