Neamţ: unul din cele mai mari proiectile descoperite, din cel de al doilea război mondial Neamţ: unul din cele mai mari proiectile descoperite, din cel de al doilea război mondial
Luni, 25.06.2018, la ora 18:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112”... Neamţ: unul din cele mai mari proiectile descoperite, din cel de al doilea război mondial

Luni, 25.06.2018, la ora 18:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că s-a descoperit un element de muniție în curtea casei unui cetățean pe str. 1 Decembrie 1918, mun. Piatra Neamț.

La locul evenimentului s-a deplasat autospeciala pirotehnică încadrată cu 2 subofițeri din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț unde au găsit un proiectil exploziv cal. 152 mm. Muniția provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost descoperită de către proprietarul locuinței pe timpul efectuării unor săpături în curte. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, nefiind găsite alte elemente de muniție.

Un proiectil asemănător a fost găsit anul trecut, pe 25 iulie, la Văleni, în condiţii asemănătoare: muniţia neexplodată a fost descoperită de un bărbat de 44 de ani în timp ce efectua săpături în curtea proprie.

Viaţa Nemţeană