Neamţ: Sute de prepeliţe împuşcate de italieni în Gîrcina! Localnic reţinut pentru deţinere ilegală de arme Neamţ: Sute de prepeliţe împuşcate de italieni în Gîrcina! Localnic reţinut pentru deţinere ilegală de arme
La data de 29 august a.c., în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au efectuat... Neamţ: Sute de prepeliţe împuşcate de italieni în Gîrcina! Localnic reţinut pentru deţinere ilegală de arme

La data de 29 august a.c., în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au efectuat un control la locul de cazare a trei vânători italieni, pe raza comunei Gârcina, informează IPJ Neamţ.

Cu ocazia controlului efectuat au fost găsite 54 bucăți porumbei, 1 becațină, 5 potârniche și 2 iepuri de camp, vânați în afara perioadei admise la vânătoare, precum și 281 bucăți prepelițe pentru care nu au fost emise autorizații de vânătoare.

De asemenea, au fost găsite peste 2.000 cartușe de vânătoare cu capsa de inițiere nepercutată, deținute de un bărbat, de 52 de ani, din Gârcina.

Întrucât bunurile sus-menționate reprezintă obiecte de interes în continuarea cercetărilor, acestea au fost indisponibilizate și ridicate de către polițiști.

Polițiștii continuă cercetările față de cei trei cetățeni italieni pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic, constând în vânătoarea fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare, braconaj cinegetic, constând în vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respective, transportul vânatului dobândit prin braconaj, uz de armă letală fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Față de bărbatul din Gârcina, polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de muniție letală. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Cadrul IPJ Neamț.

Viaţa Nemţeană