Neamţ: Serviciile medicale din centrele de permanenţă costă peste 7 milioane de lei! Neamţ: Serviciile medicale din centrele de permanenţă costă peste 7 milioane de lei!
Anul trecut, Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ a decontat din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate, servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale ... Neamţ: Serviciile medicale din centrele de permanenţă costă peste 7 milioane de lei!

Anul trecut, Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ a decontat din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate, servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale  în sumă totală de 401.843.432,73 lei, a informat prefectul de Neamţ, Daniela Soroceanu, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de directoarea CAS, Nadia Harpa.

Au fost aprobate cererile pentru 5478 dispozitive medicale – în valoare de 4.422.703 lei;  alte 1279  cereri sunt în aşteptare şi au fost 752 de contracte încheiate cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive.

În urma controalelor efectuate la furnizoriii de servicii medicale  până la 30 noiembrie 2018 a fost imputată suma totală de 37.597,21 lei din care au fost recuperaţi 36.732 de lei.

Funcţionarea centrelor de permanenţă  care asigură continuitatea asistenţei medicale, a costat CAS 7.180.505, 28 lei.

Facem frecvent controale la aceste centre şi nu ni s-a întâmplat să nu-i găsim pe medici la program. La noi nu au ajuns sesizări în acest sens”, a spus Nadia Harpa.

Prefectul de Neamţ au precizat că au fost luate măsuri să nu se suprapună activitatea medicului din cabinete cu garda de pe centru de permanenţă. „Acolo unde s-au văzut, s-a tăiat garda”.

Viaţa Nemţeană