Neamţ: Se înfiinţează Garda Forestieră cu structură proprie Neamţ: Se înfiinţează Garda Forestieră cu structură proprie
Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că se pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru descentralizarea... Neamţ: Se înfiinţează Garda Forestieră cu structură proprie

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că se pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru descentralizarea gărzii forestiere şi că în fiecare judet se vor înfiinţa gărzi forestiere, fără personalitate juridică, iar inspectorii de la cele nouă gărzi regionale vor fi mutaţi în teritoriu, relatează gandul.info.

Gărzile se vor înfiinţa la nivelul fiecărui judeţ şi nu vor avea personalitate juridică.

„Se realizează, astfel, o descentralizare a activităţii gărzilor forestiere şi se duce decizia către judeţe cât mai aproape de contribuabil şi cât mai aproape de zonele împădurite. Prin această descentralizare inspectorii din structurile centrale vor fi repartizaţi în judeţe, iar structura centrală va avea rol de coordonare a structurilor judeţene”, a declarat Ioan Deneş, citat de gandul.info.

Garda Forestieră Neamţ funcţionează în prezent ca o structură (serviciu) care aparţine de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Suceava şi este condusă de Vlad Vieru.

 

Viaţa Nemţeană