Neamţ: RUŞINE! Linguşeală fără margini la Inspectoratul Şcolar! Prefect premiat pentru absenţa totală! Noul prefect îşi face imagine cu diploma nemeritată! Neamţ: RUŞINE! Linguşeală fără margini la Inspectoratul Şcolar! Prefect premiat pentru absenţa totală! Noul prefect îşi face imagine cu diploma nemeritată!
Unele redacţii- Dumnezeu şi noul staff al Prefecturii Neamţ ştiu de ce numai unele!, au primit din partea Prefecturii Neamţ un comunicat de presă... Neamţ: RUŞINE! Linguşeală fără margini la Inspectoratul Şcolar! Prefect premiat pentru absenţa totală! Noul prefect îşi face imagine cu diploma nemeritată!

Unele redacţii- Dumnezeu şi noul staff al Prefecturii Neamţ ştiu de ce numai unele!, au primit din partea Prefecturii Neamţ un comunicat de presă referitor la Sărbătoarea Şcolii Nemţene – eveniment major pentru educaţia nemţeană, pentru profesori, educatori, învăţători, pentru fiecare om implicat în procesul de învăţământ- la care a participat şi noul prefect al judeţului Neamţ, George Lazăr. 

Nimic neobişnuit, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu este apolitic decât pe hârtie, dar, pardon, nu despre asta vorbim! Vorbim despre faptul că i s-a acordat o diplomă de … ne este şi ruşine să spunem, este pentru „PROMOVAREA ŞI SUSŢINEREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR NEMŢEAN!”

Deci: un prefect de 10 zile este premiat pentru o muncă pe care ar fi susţinut-o un an de zile în slujba templului educaţiei, în timp de George Lazăr şi-a susţinut munca în sălile de judecată, avocat fiind (alte detalii, care nu au, Doamne fereşte, vreo legătură cu dosare celebre din Neamţ, doctori or etc – în paranteză fie spus, acesta este alt subiect.). 

Care a fost motivaţia pentru care inspectorul general Şcolar Elena Laiu a făcut o gafă imensă, de neiertat, e un subiect care pleacă psihologic de la frica destituirii, şi, mai aproape, la un servilism de neiertat. 

Lasând la o parte servilismul Inspectoratului Şcolar, deşi greu de acceptat, dar, totuşi, de acceptat -de! prefect liberal, inspector general PSD…. , nu vorbim de demnitate sau altele…există o uimire totală! 

CUM A PUTUT GEORGE LAZĂR, NOUL PREFECT DE NEAMŢ, să accepte o diplomă pe care nici groparul de la Eternitatea nu o merită? Cum să permiţi tu, prefect de Neamţ, om cu carte, cu oarece experienţă (2013- 1014, tot prefect de Neamţ) să se mediatezeze cu acordul tău un asemenea document!!!???

Ce aţi făcut dumneavoastră, domnule George Lazăr, pentru învăţământul nemţean? 

De ce nu aţi avut nobleţea să refuzaţi această diplomă? Faptul că aţi participat la această gală, este cu totul în regulă. Dar ca să permiteţi să fie publicat, în numele instituţiei pe care o conduceţi, o diplomă pe care nu o meritaţi, lezaţi imaginea unei instituţii! 

De PNL, nu mai vorbim! 

În rest, mesajul noului prefect, n-a ieşit din tipare. 

„DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ
se conferă DOMNULUI GEORGE LAZĂR, 
PREFECT AL JUDEŢULUI NEAMŢ, 
pentru promovarea şi susţinerea învîţământului universitar nemţean!”

Zău aşa! Pentru doamna Laiu, inspector şcolar judeţean: ajută-mă Doamne să pup piciorul celui care o să mă dea afară sau – sper- o să mă păstreze!

Domnul prefect, proaspăt laureat al învăţământului nemţean, sub a cărui susţinere absentă, tinere şi frumoase talente au performat, deci, domnul prefect, poate să îşi înceapă sarcinile de partid. 

Asupra cărora vom reveni.

N.A: Nici un moment nu vom fi de acord că diploma de Excelenţă i s-ar fi datorat fostei prefecte, Daniela Soroceanu. 

 

 

Viaţa Nemţeană