Neamţ: Primar nou la Dragomireşti, al treilea în doi ani Neamţ: Primar nou la Dragomireşti, al treilea în doi ani
Comuna Dragomireşti are, începând de ieri, un primar nou, de la UNPR: Ion Ioniţă. Este cel de al treilea primar de la alegerile din... Neamţ: Primar nou la Dragomireşti, al treilea în doi ani

Comuna Dragomireşti are, începând de ieri, un primar nou, de la UNPR: Ion Ioniţă. Este cel de al treilea primar de la alegerile din 2016, rezultat dintr-o istorie locală cu unele lupte politice.

Mâine, cel mai probabil, va fi ales şi un nou viceprimar, cineva de la PNL, spun surse locale.

În 2016, Vasile Panaite câştigă detaşat alegerile locale şi este ales primar, ceea ce îi bifează lejer 20 de ani de administraţie.

În 2017, pe 27 aprilie, este numit prefect de Neamţ şi nu puţine au fost vocile care au afirmat că nu ar trebui să lase Primăria pentru o funcţie care stă la mâna Guvernului. Ceea ce s-a şi adeverit, la nici un an de zile: în 15 martie 2018, Vasile Panaite a fost demis şi s-a întors pe funcţia de consilier (tehnic) în Primăria Dragomireşti.

În aprilie 2017, viceprimarul în funcţie, Ion Alistar (PSD), preia atribuţiile de primar, la care a renunţat luna aceasta: Alistar şi-a dat demisia. Fără primar şi nimeni cu aceste atribuţii, nu există semnătură, rezultă neplata facturilor, imposibilitatea emiterii actelor adinistrative etc.

Ieri, s-a convocat o şedinţă de îndată: cu 10 voturi pentru şi nici unul împotrivă, Ion Ioniţă, UNPR, este noul primar interimar. 

Viaţa Nemţeană