Neamţ: Prefectul solicită ajutor de la Ministerul Mediului pentru un urs Neamţ: Prefectul solicită ajutor de la Ministerul Mediului pentru un urs
Prefectul Vasile Panaite a convocat, marți, la ora 09.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, în care a fost... Neamţ: Prefectul solicită ajutor de la Ministerul Mediului pentru un urs

Prefectul Vasile Panaite a convocat, marți, la ora 09.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, în care a fost analizată situația produsă la Tarcău, acolo unde un urs a fost văzut în zona locuită, de trei ori în ultimele zile.

Prefectul Panaite a cerut reprezentanților Agenției de Protecție a Mediului să întocmească, împreună cu cei de la Direcția Silvică, un raport către Ministerul Mediului în care să se solicite urgent adoptarea unei măsuri, de relocare sau de extragere a ursului.

”Vreau să o spun ferm: viața oamenilor este mai importantă decât viața unui animal sălbatic și de aceea voi face toate demersurile la Ministerul Mediului pentru a primi cât mai rapid un răspuns concret în acest caz. Nimeni nu cred că își dorește să avem victime umane”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

În această vară, în comunele Tarcău şi Alexandru cel Bun a fost văzut, de mai multe ori, un urs. La Alexandru cel Bun a atacat o turmă de oi şi a ucis câteva.

Viaţa Nemţeană