Neamţ: Poliţia a preluat cazul falsului apel de la 112, care semnala o nouă tragedie pe râul Moldova Neamţ: Poliţia a preluat cazul falsului apel de la 112, care semnala o nouă tragedie pe râul Moldova
IPJ Neamţ anchetează cazul unui apel fals la 112, ca a pus pe drumuri forţele de salvare aseară, în zona Bazar-Roman. Potrivit ISU Neamţ,... Neamţ: Poliţia a preluat cazul falsului apel de la 112, care semnala o nouă tragedie pe râul Moldova

IPJ Neamţ anchetează cazul unui apel fals la 112, ca a pus pe drumuri forţele de salvare aseară, în zona Bazar-Roman.

Potrivit ISU Neamţ, „anunțul a fost făcut prin 112, de către un cetățean (nu de aparținători), care ne aduce la cunoștință că ar fi vorba de două fetițe în vârstă de aproximativ 10-11 ani, posibil înecate în râul Moldova. La locul indicat s-au deplasat echipaje de la detașamentul Roman cu autospeciale de intervenție, barca și ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor au venit și echipaje de poliție. Apelantul nu mai răspunde la telefon” (ora 21.46).

La faţa locului, echipajele au constatat că nu au fost identificate indicii care să susţină cele sesizate de către apelant iar forţele s-au întors la bază.

Imbecilul care s-a ţinut de o asemenea farsă, dacă va fi identificat, va luat doar o amendă. Din păcate, atât prevede legislaţia. El a fost inspirat probabil de cazul real de pe râul Moldova, când, pe 2 august, în aceeaşi zonă identificată – Bazar Roman- două fetiţe s-au înecat, dintre care una şi-a pierdut viaţa.

 

Viaţa Nemţeană