Neamţ, pe podium la rujeolă Neamţ, pe podium la rujeolă
În judeţul Neamţ, în luna mai, s-au înregistrat 60 de noi cazuri de rujeolă, din care 20 în mediul urban şi 40 în mediul... Neamţ, pe podium la rujeolă

În judeţul Neamţ, în luna mai, s-au înregistrat 60 de noi cazuri de rujeolă, din care 20 în mediul urban şi 40 în mediul rural, potrivit comunicatului trimis de DSP Neamţ. Majoritatea copiilor care s-au îmbolnăvit au vârste sub un an, urmaţi de cei între 5 şi 9 ani, toţi nevaccinaţi.

În focarele din localităţile Văleni, Doljeşti, Vânători Neamţ, Humuleşti, Girov, nu s-au mai înregistrat în ultima lună cazuri noi.

Ieri, la data când a fost trimis comunicatul, existau 15 suspiciuni de rujeolă, în 7 localităţi: Piatra Neamţ, Roznov, Poiana Negreşti, Dragomireşti, Zăneşti, Cotu Vameş şi Târgu Neamţ. Este vorba doar despre copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din București, pe baza situațiilor transmise din județe, judeţul Neamţ este pe locul 3 la numărul îmbolnăvirilor cu rujeolă.

Viaţa Nemţeană