Neamţ: prima recoltare de plasmă pentru bolnavii de covid 19, de la o asistentă! Neamţ: prima recoltare de plasmă pentru bolnavii de covid 19, de la o asistentă!
În această dimineaţă a avut loc, la Centrul de Transfuzii Piatra Neamţ, prima recoltare de plasmă de la o pacientă vindecată de coronavirus. Este... Neamţ: prima recoltare de plasmă pentru bolnavii de covid 19, de la o asistentă!

În această dimineaţă a avut loc, la Centrul de Transfuzii Piatra Neamţ, prima recoltare de plasmă de la o pacientă vindecată de coronavirus. Este vorba despre o asistentă medicală, care s-a oferit să ajute bolnavii grav afectaţi.

Recoltarea s-a făcut în prezenţa lui Florin Hozoc  cel care a donat echipamentul de plasmafereză, a prefectului de Neamţ- George Lazăr, a viceprimarului municipiului Piatra Neamţ- Bogdan Gavrilescu (pe are îl leagă o veche prietenie cu Florin Hozoc).

Probe din plasma recoltată vor fi trimise la Institutul Național de Hematologie Transfuzională unde se va da avizul, în urma unor analize, dacă este eligibilă pentru a putea fi transplantată la pacienți în stare gravă cu Covid-19.

Bogdan Gavrilescu:


Am fost alături de prietenul și fostul meu coleg de bancă, Florin Hozoc, cel care a donat echipamentul de plasmafereză și de prefectul județului, în momentul în care s-a realizat prima recoltare de plasmă la Neamț. Așa cum bine se știe, din păcate, echipamentul și procedura nu au fost primite în primă fază cu bună voință la noi în județ, în ciuda faptului că suntem privilegiați în a avea un tratament revoluționar în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus și sunt în stare critică.

Susțin această procedură și demersul de a utiliza cât mai eficient noul tratament. De aceea, fac apel la responsabilitate și la mobilizare , cred că este important să fructificăm această oportunitate și să realizăm cât mai multe recoltări în perioada următoare, astfel încât acest echipament să poate fi utilizat la o capacitate optimă, iar numărul pacienților vindecați și salvați să crească. Astăzi au fost programați 4 donatori, iar pe lista zilei de mâine sunt deja 3 persoane care se vor prezenta la Centrul de Transfuzii din Piatra-Neamț pentru donare de plasmă.

E important ca numărul donatorilor să crească, trebuie să conștientizăm că putem salva vieți. Suntem norocoși că prin îngăduința lui Florin Hozoc, am primit aparatura și un set de 1000 de kituri în mod GRATUIT. Haide-ți să le folosim cu responsabilitate!

Next page

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.