Neamţ: Noapte cu maşini blocate în zăpadă şi sute de oameni fără curent electric Neamţ: Noapte cu maşini blocate în zăpadă şi sute de oameni fără curent electric
Secţia Neamţ a CNADR a actionat cu 36 lucrători şi 36 utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei pe... Neamţ: Noapte cu maşini blocate în zăpadă şi sute de oameni fără curent electric

Secţia Neamţ a CNADR a actionat cu 36 lucrători şi 36 utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei pe toate drumurile naţionale din judeţ.

SC DRUPO Neamţ a actionat cu 52 lucrători şi 26 utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei pe drumurile judeţene.

 

  • Pentru prevenirea decesului prin hipotermie

S-au executat 9 misiuni de patrulare şi identificare a persoanelor fără adăpost.

 

            5.3. Furnizarea utilităţilor publice (Conform Dispeceratului DEDL Bacău din data de 17.01.2018 ora 16:00)

–    4 localităţi erau nealimentate total cu energie electrică  (com. Tarcău, Cazaci, Brateş, Schit Tarcău, Ardeluţa)

–    1 localităţi erau nealimentate parţial cu energie electrică (com. Tarcău, sat Tarcău)

–     1 linie electrice parţial nealimentată

–   20 puncte de transformare nealimentate

–  793 consumatori nealimentaţi

La ora 18:00 toţi consumatorii au fost alimentaţi.

 

5.4. Dializa

  • Descrierea pe scurt a evenimentelor semnificative:

  17.01.2018

16.50 se execută o misiune de monitorizare fenomen zăpor râul Bistriţa de către Garda II Poiana Teiului.

– 20.00 se execută trei misiuni monitorizare drumuri naţionale şi judeţene predispuse la înzăpezire cu autofrezele din dotare de către Detaşamentele de Pompieri Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ. Nu au fost identificate drumuri blocate/înzăpezite.

23.54 dubiţă care nu poate urca pe DN 15D – Zona Dealul Mărului

 

    18.01.2018

– 00.56 dubiţă cu platformă nu poate urca pe DN 15D – Zona Dealul Mărului dinspre Vaslui. IPJ Neamţ ne informează că pe DN 15 D nu se poate circula deoarece un tir are pană şi blochează traficul rutier. SDN acţionează pentru degajarea tirului şi tractarea lui într-o parcare pentru a redeschide circulaţia. Poliţia ne informează că pe DN 15D – Zona Dealul Mărului dinspre Roman că au oprit circulaţia până la degajarea tirului

01.05 în apropierea localităţii Bâra dinspre Negreşti, un autoturism cu 4 persoane a rămas blocat în zăpadă.

02.20 IPJ ne informează că a fost reluată circulaţia pe DN 15D – Zona Dealul Mărului

03.02 o ambulanţă SAJ, după ce a lăsat un pacient la domiciliu, a rămas împotmolită în zăpadă în localitatea Mărgineni

– 03.40  autoturismul cu 4 persoane a rămas blocat în zăpadă în apropierea localităţii Bâra dinspre Negreşti este deblocat de către utilajele de dezăpezire care acţionează pe drumurile judeţene împreună cu SVSU Bâra.

– 03.50 ambulanţa SAJ rămasă împotmolită în zăpadă în localitatea Mărgineni este deblocată de către SVSU Mărgineni

– 05:58 un autobuz care se deplasa pe DC31 Chilia-Hlăpești a rămas blocat în zăpadă. A fost anunțat primarul comunei Dragomirești pentru a trimite un utilaj. (Date raport operativ privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice sezonului rece, în perioada 17.01.2018 ora 14:00 – 18.01.2018 ora 08:00; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Petrodava” al judeţului Neamţ)

 

 

Viaţa Nemţeană