Neamţ: Ministrul Transporturilor, într-o nouă vizită de lucru. Şeful CJ: Vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi ţinut e cuvânt Neamţ: Ministrul Transporturilor, într-o nouă vizită de lucru. Şeful CJ: Vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi ţinut e cuvânt
Ministrul Transportrilor, Răzvan Cuc, s-a aflat, astăzi, înt-o nouă vizită în judeţul Neamţ, efectuată pe tema infrastructurii rutiere. Delegaţia oficială, din care au făcut... Neamţ: Ministrul Transporturilor, într-o nouă vizită de lucru. Şeful CJ: Vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi ţinut e cuvânt

Ministrul Transportrilor, Răzvan Cuc, s-a aflat, astăzi, înt-o nouă vizită în judeţul Neamţ, efectuată pe tema infrastructurii rutiere.

Delegaţia oficială, din care au făcut parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene şi vicepreşedintele CJ- Ion Asaftei, s-a deplasat la Bicaz, acolo unde, recent, a fost reabilitat drumul care traversează unul dintre cele mai frumoase locuri din Neamţ, Barajul Bicaz.

Cuc este unul din miniştri cei mai interesaţi de judeţ, via Ionel Arsene – preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, care şi-a pus în cap ca până la terminarea acestui an, să reabiliteze 90 la sută din infrastructura drumurilor naţioale care trec prin judeţul Neamţ:  ”Vreau sa va multumesc domnule ministru pentru faptul ca va tineti de cuvant, ca sunteti un om serios si ca ceea ce am promis nemtenilor, s-a realizat. Daca va uitati, aproape toata infrastructura rutiera care tine de dumurile nationale, din partea de munte a judetului Neamt, a fost reabilitata si mai urmeaza. Chiar de astazi am inceput modernizarea drumului national 2 de la castelul de apa de la Roman pana la Motca, de fapt pana la limita cu judetul Suceava. Trebuie mentionata si modernizarea cu șlam a drumului national 15 de la Buhusi la Piatra Neamt, unde lucrarile se vor finaliza in doua saptamani. Deci in conditiile actuale de investitii a Companiei Nationale de Drumuri, eu zic ca pana la sfarsitul anului reusim sa reabilitam 90% din drumurile nationale din judetul Neamt, urmand ca in primavara, dupa ce se termina de consolidat tot drumul DN 15 Bicaz- Poiana Largului, sa se vina cu proiectul pentru covorul asfaltic”, a precizat Ionel Arsene.

La invitatia domnului Arsene, efectuam o vizita in judetul Neamt pentru a vedea ce s-a lucrat pana acum si sa vedem la ce se va lucra in continuare. S-au facut investii pana acum de la Piatra Neamt la Bicaz, ati vazut ca s-a turnat covor asfaltic, avem si de la Humulesti la Pluton. Astăzi, au inceput lucrarile si de la castelul de apa la Motca (n.r. dumul european Roman- Suceava), si o sa mergem acolo sa vedem cum se desfasoara lucrarile (…) DN 15 este unul dintre obiectivele principale pe care ne-am asumat sa le finalizam cat mai rapid, sunt bani alocati pentru acest obiectiv, acest drum trebuia facut, si iata ca se lucreaza intens, n-am cum sa nu subliniez acet lucru pentru ca este un lucru pe care l-am vazut pe toate santierele din Romania, o firma romaneasca, foarte buna, care lucreaza din cate am inteles inclusiv in timpul noptii, tocmai pentru a recupera timpul pe care nu l-au putut folosi cat au fost problemele administrative de rezolvat, contractele si asa mai departe. Lucreaza la coloanele forate, am vazut ca si-au facut si propria lor capacitate de productie, ceea ce este foarte bine, ca pe langa acest drum, s-au generat si noi locuri de munca. Bineînteles, stim foarte bine ca impactul acestui drum cand va fi finalizat, va fi unul deosebit de mare si pentru turismul din zona si nu numai”, a declarat Razvan Cuc.

 

Viaţa Nemţeană