Neamţ: Măsuri speciale pentru românii care se întorc din zonele sub carantină din Italia Neamţ: Măsuri speciale pentru românii care se întorc din zonele sub carantină din Italia
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, astăzi, unele măsuri privind persoanele care se întorc din zone afectate de infecţia cu noul coronavirus... Neamţ: Măsuri speciale pentru românii care se întorc din zonele sub carantină din Italia

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, astăzi, unele măsuri privind persoanele care se întorc din zone afectate de infecţia cu noul coronavirus (2019 – nCov).

La nivelul judeţului Neamţ, urmează analizarea și stabilirea unor eventuale locaţii care pot întruni condiţii pentru carantinarea persoanelor cu suspiciune de a fi infectate. Vor fi considerate cazuri suspecte și persoanele simptomatice care sosesc din localitățile unde au fost dispuse măsuri de carantină, din regiunea Veneto și provincia Lodi din regiunea Lombardia, ambele situate în nordul Italiei. Până în acest moment, localitățile în care autoritățile italiene au instituit măsuri de carantină, sunt: Vo’Euganeo, Codongo, Castiglione, D’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano. Pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localitățile aflate în carantină, va fi instituită o perioadă de carantină de 14 zile în România, în spațiile amenajate.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus Astfel, toate cazurile care se încadrează în noua definiție de caz suspect, se raportează imediat la Direcția Județeană de Sănătate Publică Neamț și la Serviciul de Monitorizare și Coordonare al DSU (tel. 0212648515 / 0212648516)

Viaţa Nemţeană