Neamţ: deputatul redistribuirii USR îi compătimeşte pe Dragnea şi Ciolacu Neamţ: deputatul redistribuirii USR îi compătimeşte pe Dragnea şi Ciolacu
Plecarea senatoarei Emilia Arcan din PSD – până la urmă, o opţiune personală – nu i-a ridicat partidul în cap. A plecat cu eleganţă... Neamţ: deputatul redistribuirii USR îi compătimeşte pe Dragnea şi Ciolacu

Plecarea senatoarei Emilia Arcan din PSD – până la urmă, o opţiune personală – nu i-a ridicat partidul în cap. A plecat cu eleganţă şi tot cu eleganţă dusă până la tăcere au reacţionat şi foştii ei colegi de partid, în frunte cu preşedintele Ionel Arsene.

Nici un fost coleg – nici din Parlament, nici dintre primari şi consilieri locali sau judeţeni, nu a fost nimeni are să iese public şi să comenteze. Nici la PNL (competitorul nr1 PSD) nu s-a bătut toba, nu s-a folosit demisia drept un eşec al PSD.

Politicienii nemţeni au preferat tăcerea, toţi, până la deputatul USR Iulian Bulai.

Ajuns în Parlamentul României în urma redistribuirii voturilor, el însuşi mirat că s-a trezit peste noapte deputat, Iulian Bulai face o declaraţie de presă într-o emisiune matinală sub marca Mesagerul, prin care – sintetizând- plânge de mila conducerii PSD Dragnea-Ciolacu-Arsene care a susţinut-o pe Emilia Arcan în fruntea Senatului României.

Asta e problema parlamentarului de Neamţ distribuit la ruleta voturilor! Ori lipsa de experienţă, ori dorinţa de a se face remarcat cu orice preţ, inclusiv acela de rezolva el probleme de fidelitate în PSD, l-au făcut să fie singurul care s-a apucat să discute acest subiect.

Sau o formă de, cum spune românul, băgare în seamă, care l-a făcut de-a dreptul celebru la Crăciun, când a spus despre fecioara Maria că este mamă surogat:

Un copil (despre ISUS, nn). Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut”, a fost mesajul lui Iulian Bulai, într-o ţară eminamente creştină.

Chiar scoasă din context şi ulterior, explicată, formularea este o gafă monumentală.

Reacţia senatoarei Arcan în urma declaraţiilor colegului său de Parlament, a fost elegantă. Nu a amintit nici de USR, nici de unele declaraţii controversate, nici de faptul că ea a ajuns acolo cu o largă susţinere, în comparaţie cu el, care a fost redistribuit:

„În urma declarațiilor de astăzi ale d-lui Iulian Bulai cu privire la alegerea mea de a candida la funcția de Președinte a Consiliului Județean Neamț din partea PRO Romania, pot să îi transmit acestui domn că a fost o onoare pentru mine să mă aflu „în cea mai înaltă poziție din Senat”, cum el însuși formulează. Însă, membru în Biroul Permanent al Senatului nu am fost doar datorită încrederii domnilor Arsene, Dragnea sau cu susținerea d-lui Ciolacu.
În primul rând, sunt senator în Parlamentul României pentru că cetațenii m-au votat și ei au avut încredere în mine și în echipa mea, ei sunt cei care m-au ales prin vot. Și vreau ca dl. Bulai să înțeleagă un singur lucru: faptul că am fost susținută în coordonarea Senatului de către acești domni, nu înseamnă decât că ei au considerat atunci că sunt competentă și i-am reprezentat cu cinste, onoare și profesionalism!
„, a spus senatoarea Arcan.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.