NEAMŢ ART FESTIVAL: Dimişcă pe tărâmul art-street, Flautul fermecat, Teatrul de păpuşi…. NEAMŢ ART FESTIVAL: Dimişcă pe tărâmul art-street, Flautul fermecat, Teatrul de păpuşi….
NEAMŢ ART FESTIVAL continuă vineri, 4 septembrie, cu ziua a doua a evenimentelor artistice programate la Curtea Domnească. În spaţiile special amenajate dinpre Colegiul Naţional... NEAMŢ ART FESTIVAL: Dimişcă pe tărâmul art-street, Flautul fermecat, Teatrul de păpuşi….

NEAMŢ ART FESTIVAL continuă vineri, 4 septembrie, cu ziua a doua a evenimentelor artistice programate la Curtea Domnească.

În spaţiile special amenajate dinpre Colegiul Naţional „Petru Rareş”, artistul plastic Laurenţiu Dimişcă va evolua pe tărâmul art-street, alături de o grupă de tineri liceeni de la colegiile din oraş, în două sesiuni: una de dimineaţă (orele 9:00-12:00) şi una de după-amiază (orele 17:00-20:00).

În imediata lor apropiere, începând cu ora 17:00, pictorii Radu Macavei şi Cristian Bistriceanu, profesorii cursului de pictură-grafică de la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, vor lucra cu copiii în cadrul atelierului de pictură.

De la aceeaşi oră, dar la scena amplasată lângă secularul Turn ctitorit de Voievodul Ştefan, Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache” din Botoşani va oferi celor mici reprezentaţia scpectacolului de marionete „Soacra cu trei nurori”, după textul nemuritor al humuleşteanului nostru drag, Ion Creangă.

De la ora 19:00, pe aceeaşi scenă, celebrul flautist Ion Bogdan Ștefănescu va evolua într-un  atractiv recital muzical. Artistul, însoțit de  Carla Maria Stoleru, Lorena Palade, Mihai Vaida, va interpreta cele mai cunoscute părți din compozițiile lui Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni și Flautul fermecat. Spectacolul de muzică va beneficia de câteva momente poetice, poeme ale căror autor este însuși Ion Bogdan Ștefănescu, muzician apreciat în lumea largă, invitat de onoare la ediția a XLIV-a a „Vacanțelor Muzicale” (2017).

ION BOGDAN ŞTEFĂNESCU

S-a născut în oraşul Câmpina, judeţul Prahova, la data de 25 aprilie 1969.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală – secţia Flaut – la clasa prof. Virgil Frâncu (1993), obţine diploma de „Master of Music” la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign, SUA  (1995), unde l-a avut ca profesor pe renumitul flautist englez Alexander Murray. În paralel cu studiile de masterat, a activat, în cadrul Universităţii Illinois, în calitate de asistent al prof. Alexander Murray (1994 – 1995). Este doctor în muzică din anul 2002, când a obţinut înalta calificare profesională la Universitatea de Muzică din Bucureşti, cu lucrarea intitulată „Tehnici şi timbralităţi arhaice în creaţia contemporană pentru flaut” avându-l ca profesor îndrumător pe compozitorul Octavian Nemescu.

După terminarea studiilor universitare, a fost angajat în calitate de cadru didactic la catedra de Flaut a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a activat între anii 1993-1998. Din 1998 până în prezent, este membru al Orchestrei Filarmonice „George Enescu” din Bucureşti, unde ocupă funcţia de prim flautist, şef de partidă. Din anul 2007 este şi solistul Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

Activitatea artistică şi-a început-o de la vârsta de paisprezece ani, în 1983, când a debutat ca solist, pe scena Ateneului Român, într-un concert de Vivaldi, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. Din anul 1983 şi până în prezent, Ion Bogdan Ştefănescu a desfăşurat o intensă activitate artistică, ce a constat în nenumărate recitaluri şi concerte, în România şi în străinătate: Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, SUA, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Suedia, Norvegia.

Ion Bogdan Ștefănescu cântă pe un flaut Muramatsu 18K.

Program: 

Flautul fermecat:

1.      Der Vogelfänger bin ich ja

2.      Du feines Täubchen, nur herein

3.      Bei Männern, welche Liebe fühlen

4.      Wie stark ist nicht dein Zauberton

5.      Das klinget so herrlich

6.      Alles fühlt der Liebe Treuden

7.      Der Hõlle Rache kocht in meinem Herzen

8.      Ein Mädchen oder Weibchen

9.      Dan Dediu – Variațini animate pe o temă de Mozart

Don Giovanni:

10.  Deh vieni alla finestra

11.  Non mi dir, bell’ idol mio

12.  Eh via buffone

13.  Madamina, il catalogo è questo

14.  Giovinette che fatte all’amore

15.  Là ci darem la mano

16.  Fin ch’han dal vino

17.  Vedrai, carinoIl mio tessoro

***

PROGRAMUL COMPLET AL ZILEI A DOUA LA

NEAMŢ ART FESTIVAL,

SPAŢIU DESCHIS CULTURII

Vineri, 4 septembrie 2020

Orele 9:00 – 12:00 şi 17:00-20:00, Curtea Domnească*, Piatra-Neamţ

STREET ART, cu LAURENŢIU DIMIŞCĂ

Ora 17:00, Curtea Domnească*, Piatra-Neamţ

ATELIER DE PICTURĂ, cu CRISTIAN BISTRICEANU ŞI RADU MACAVEI (maximum 20 de copii înscrişi la atelier)

Ora 17:00, Curtea Domnească, Piatra-Neamţ

TEATRU DE PĂPUŞI – „SOACRA CU TREI NURORI”, cu TRUPA TEATRULUI PENTRU COPII ŞI TINERET „VASILACHE” DIN BOTOŞANI (maximum 50 de spectatori)

Ora 19:00, Curtea Domnească, Piatra-Neamţ

CONCERTUL „FLAUTUL FERMECAT”, cu ION BOGDAN ȘTEFĂNESCU ŞI INVITAŢII SĂI

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.