Neamţ: alte 52 de fântâni au fost decolmatate Neamţ: alte 52 de fântâni au fost decolmatate
După ce săptămâna trecută, 7 fântâni au fost decolmatate la Recea, comuna Ion Creangă, alte 52 au fost decolmatate marţi, de către Inspectoratul Pentru... Neamţ: alte 52 de fântâni au fost decolmatate

După ce săptămâna trecută, 7 fântâni au fost decolmatate la Recea, comuna Ion Creangă, alte 52 au fost decolmatate marţi, de către Inspectoratul Pentru Situaţi de Urgenţă.

Potrivit comunicatului ISU,  „marți, 10.07.2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț a executat misiuni de decolmatare fântâni în satele Stejaru, Bușmei și Frumosu din com. Farcașa. Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț – Garda II Poiana Teiului au acționat cu doua autospeciale și patru motopompe transportabile. Deasemenea, în zona afectată s-a deplasat în sprijin o autospecială de primă intervenție și comandă cu 3 electropompe și trei generatoare electrice din cadrul Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț. În urma acțiunilor de intervenție au fost decolmatate 52 fântâni”.

S-a ajuns în această situaţie din cauza polilor abundente din ultimele două săptămâni.

Viaţa Nemţeană