Neamţ: a băut, s-a îmbrăcat în poliţist şi a ieşit în stradă să dirijeze circulaţia Neamţ: a băut, s-a îmbrăcat în poliţist şi a ieşit în stradă să dirijeze circulaţia
Un bărbat îmbărcat în uniformă de poliţist  dirija circulaţia în trafic, în jurul localităţii Izvoare, sâmbătă seara. Un șofer a observat  ce nu era... Neamţ: a băut, s-a îmbrăcat în poliţist şi a ieşit în stradă să dirijeze circulaţia

Un bărbat îmbărcat în uniformă de poliţist  dirija circulaţia în trafic, în jurul localităţii Izvoare, sâmbătă seara.

Un șofer a observat  ce nu era în regulă cu atitudinea lui plus faptul că a bănuit  că era sub influența alcoolului și a sunat la „112”.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii reali, de la secţia Săvineşti, care au găsit vedeta costumată corespunzător, la datorie. L-au condus la secție, la sediul Poliţiei municipiului Piatra-Neamț. După ce l-au amprentat și fotografiat, l-au dus și la psihiatrie, pentru a vedea dacă are probleme medicale. Polițiștii fac acum cercetări pentru a descoperi de unde a făcut rost de uniformă.

În seara de 9 iunie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Săvineşti au fost sesizaţi de către o persoană, despre faptul că în localitatea Dumbrava Roşie, pe un drum public, un bărbat  în stare de ebrietate şi îmbrăcat în uniformă de poliţist rutier, efectuează semnale de oprire autovehiculelor.

Polițiștii au identificat pe drumul județean 157, din Dumbrava Roșie, un localnic de 54 de ani, în stare vădită de ebrietate care era îmbrăcat cu o cămaşă având însemnele Poliției Române.

Polițiștii continuă investigațiile pentru a stabili proveniența uniformei, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.” , a spus Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Oricine poate cumpara uniforme de poliţist, on line sau din magazine, fără a constitui infracţiune. Poliţiştii vor stabili ulterior de unde şi-a procurat personajul costumul şi în ce scop. În funcţie de verdictul dat de medicii psihiatri, se va vedea dacă este sau nu responsabil pentru fapta sa, ori, cât de atenuat îi este discernământul. Oricum, beţia voluntară nu este motiv de micşorare a răspunderii penale.

 

Viaţa Nemţeană