Muniţie neexplodată, în sfecla de zahăr, la Roman Muniţie neexplodată, în sfecla de zahăr, la Roman
Două elemente de muniţie din cel de al doilea război mondial au fost găsite la o fabrică de prelucrare a sfeclei de zahăr la... Muniţie neexplodată, în sfecla de zahăr, la Roman

Două elemente de muniţie din cel de al doilea război mondial au fost găsite la o fabrică de prelucrare a sfeclei de zahăr la Roman, vineri şi duminică.

Vineri,  Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că, în curtea unui operator economic din municipiul Roman, str. Străuleşti, a fost descoperit un element de muniţie neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, formată dintr-un ofiţer şi doi subofiţeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat un focos de proiectil exploziv cal. 75 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de şeful Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al operatorului economic pe timpul procesului tehnologic de prelucrare a sfeclei de zahăr.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătrați, fără a mai descoperi alte elemente de muniţie.

 Duminică, însă,  echipa pirotehnică a ridicat de la acelaşi agent economic, un proiectil exploziv cal. 70 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 51 de ani, pe timpul procesului tehnologic de prelucrare a sfeclei de zahăr.

Viaţa Nemţeană