Mugur Cozmanciuc(PNL) despre Programul de relansare economică. Domeniile pentru care se alocă fonduri Mugur Cozmanciuc(PNL) despre Programul de relansare economică. Domeniile pentru care se alocă fonduri
La nici o lună de la prezentarea Programului de relansare economică, cel mai amplu și mai ambițios program de investiții pe care și l-a... Mugur Cozmanciuc(PNL) despre Programul de relansare economică. Domeniile pentru care se alocă fonduri

La nici o lună de la prezentarea Programului de relansare economică, cel mai amplu și mai ambițios program de investiții pe care și l-a propus vreodată un Guvern din România, Cabinetul Orban a reușit să adopte cea mai mare parte dintre actele normative anunțate.

 1 miliard de euro sub formă de granturi nerambursabile este pachetul de ajutor pentru IMM-uri. Acest pachet vine ca o gură de oxigen pentru antreprenorii din România și a fost împărțit în trei proiecte, adoptate deja în primă lectură. Ne propunem ca în ședința de Guvern de vineri, 31 iulie, cele trei ordonanțe de urgență să fie adoptate.

 Miliardul de euro va fi împărțit astfel:
– 550 de milioane de euro – granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant)
– 350 de milioane de euro – granturi pentru repornire (până în 200.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente)
– 100 de milioane de euro – granturi pentru microîntreprinderile fără angajați (granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de nici un ajutor în această perioadă)

#ReclădimRomânia #SePoate

Viaţa Nemţeană