Milord, pe metereze la Muzeul de Artă Milord, pe metereze la Muzeul de Artă
Până pe 25 august, între orele 10 şi 18, La Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ, poate fi vizitată  expoziţia de pictură şi grafică semnată... Milord, pe metereze la Muzeul de Artă

Până pe 25 august, între orele 10 şi 18, La Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ, poate fi vizitată  expoziţia de pictură şi grafică semnată de artistul nemţean Nicolae Milord (1909-1988), cuprinzând lucrări din colecţii particulare şi din cea a muzeului. Iniţiativa acestui proiect  aparţine colecţionarului Corneliu Lucian Agăleanu, colaborator al Complexului Muzeal Judeţean.

Născut în Piatra-Neamţ, la 11 noiembrie 1909, Milord a absolvit Academia de Arte Frumoase din Iaşi unde a studiat pictura cu străluciţii profesori Gheorghe Popovici, Octav Băncilă şi Ştefan Dimitrescu. A debutat în expoziţii de grup, în anul 1930, urmând şi alte participări la manifestările artistice din ţară. În oraşul natal a deschis prima expoziţie personală în 1937, prilej cu care pu-blicul nemţean a recunoscut în pictorul Nicolae Milord un artist ce transpune într-un mod personal motive din natură, chipuri de oameni, peisaje, flori – păstrând tradiţia picturii româneşti şi adăugând un plus de sensibilitate, trăire, simţul armoniei cromatice şi al echilibrului compoziţional.

Expoziţia cuprinde  peste 50 de lucrări de pictură şi de grafică, opere reprezentative pentru creaţia pictorului. 

Viaţa Nemţeană