Mihai Apopii, CCI Neamţ: Firmele trebuie să aibă un administrator şcolit! Mihai Apopii, CCI Neamţ: Firmele trebuie să aibă un administrator şcolit!
Preşedintele Camerei de Comerţ Neamţ, Mihai Apopii, crede că este necesară o modificare în legislaţia înfiinţării firmelor, prin aceea că fiecare societate ar trebui... Mihai Apopii, CCI Neamţ: Firmele trebuie să aibă un administrator şcolit!

Preşedintele Camerei de Comerţ Neamţ, Mihai Apopii, crede că este necesară o modificare în legislaţia înfiinţării firmelor, prin aceea că fiecare societate ar trebui să fie condusă de un administrator care a urmat un curs pentru a conduce afacerile unei firme.

Propunerea, care va urma traseul firesc spre legiferare, rezidă din situaţia concretă întâlnită de-a lungul anilor, pe care noi o rezumăm astfel: nu toată lumea se pricepe la afaceri. Nu toate firmele şi-au depus bilanţul la Direcţia Finanţelor Publice. De exemplu, 3000 de firme din Neamţ nu au depus acest bilanţ, diferite motive.

„Există o problemă pe care noi o propunem spre rezolvare de multă vreme:  corelaţia a ceea ce există la Registrul Comerţului şi ceeea ce există la Finanţele Publice Neamţ, în domeniul firmelor”, a spus Mihai Apopii în conferinţa de presă, oragnizată astăzi, la CCI, cu ocazia celei de a 25-a ediţie a Topului Firmelor. „Există un număr de firme care sunt înregistrarte la Regitru şi alt număr de firme care au depus bilanţul. Este o diferenţă mare între ele. Din cele peste 13.000 de firme, 3000 de firme au diferite probleme şi nu au depus bilanţul (insolvenţă, faliment etc). Există firme care nu depun bilant şi sunt vehicule de evaziune fiscală; sunt adrese fictive unde sunt înregistrate 20 de firme, de exemplu, la nu ştiu ce adresă pe un sat de munte, iar nenea Ion habar n-are că este administrator de firmă în Bucureşti! Vom propune o lege ca fiecare firmă care se va înfiinţa de acum înainte să aibă un administrator şcolit printr-un curs. Să fie conduse de un administrator cu certificat, care să fie alfabetizat în afaceri: Prin acest curs primeşte un certificat şi mai  primeşte şi un minim de informaţii astfel încât să poată pune ordine în afacerea sa„, a precizat Apopii.

Viaţa Nemţeană