Miercuri dimineaţă, alarmare publică Miercuri dimineaţă, alarmare publică
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni testări ale echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare... Miercuri dimineaţă, alarmare publică

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni testări ale echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

 

În data de 01.08.2018, în intervalul orar 10.00-11.00, la nivelul judeţului se va desfăşura un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă, ce urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

 

La această activitate sunt planificate să participe următoarele structuri/instituţii:

  1. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ;
  2. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ;
  3. Toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Neamţ;
  4. Operatorii economici dotaţi cu sistem de alarmare propriu.

 

Miercuri, 01 august a.c., în intervalul orar 10.00-11.00, exerciţiul se va desfăşura după următorul scenariu, astfel:

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va transmite către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Petrodava” al Judeţului Neamţ, un mesaj de înştiinţare necunoscut până în momentul primirii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Petrodava” al Judeţului Neamţ va retransmite către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), mesajul de înştiinţare.

 

Viaţa Nemţeană