Marele actor Marcel Iureş ar putea veni la Roman Marele actor Marcel Iureş ar putea veni la Roman
Cel mai bine cotat actor român la Hollywood, Marcel Iureş, ar putea fi prezent în municipiul Roman, în luna septembrie a acestui an. Potrivit... Marele actor Marcel Iureş ar putea veni la Roman

Cel mai bine cotat actor român la Hollywood, Marcel Iureş, ar putea fi prezent în municipiul Roman, în luna septembrie a acestui an.

Potrivit unei informări făcute de Primăria Roman,

Primăria municipiului Roman a efectuat, timp de o săptămână, un sondaj de opinie referitor la organizarea, la Roman, a unei proiecții a filmului Octav – în regia lui Serge Ioan Celebidachi, cu prezența la eveniment a actorului Marcel Iureş, precum şi a altor membri ai echipei de filmare, informează Primăria Roman pe pagina sa oficială de pe Facebook.
La întrebarea ”Sunteţi de acord cu cheltuirea de bani din bugetul local pentru organizarea în Roman a unei proiecţii a filmului „Octav”, cu participarea la eveniment a actorului Marcel Iureş, precum şi a altor membri ai echipei de filmare?” au răspuns 124 de persoane. Cele mai multe dintre răspunsuri, un procent de 64,5% au fost de acord cu acest eveniment, cu condiția ca ”cheltuiala să nu depășească suma de 2.000 de euro”.

Filmul „Octav”, o coproducţie România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, a avut un buget de 1,4 milioane de euro şi a fost produs de Astra Entertainment, Oblique Media şi CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi şi James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi, de altfel și cea care a venit cu această propunere către Primăria municipiului Roman.
La discuțiile purtate săptămâna aceasta cu organizatorii, care au estimat costurile prezenței la Roman la circa 2.000 de euro, aceștia au promis că vor transmite bugetul de cheltuieli Primăriei municipiului Roman, urmând ca, la finele acestei luni, să se supună dezbaterii Consiliului Local alocarea sumei necesare. Dacă și aleșii locali vor fi de acord și vor considera oportună alocarea de fonduri pentru găzduirea acestui eveniment la Roman, proiecția de film urmează a se desfășura la mijlocul lunii septembrie.

Viaţa Nemţeană