Marcaje noi în intersecţia morţii Marcaje noi în intersecţia morţii
Intersecția  drumurilor Roznov – Girov – Dobreni, la Căciulești, locul unde se întâmplă cele mai multe tragedii: neacordare de prioritate, viteză, neatenţie, numai în... Marcaje noi în intersecţia morţii

Intersecția  drumurilor Roznov – Girov – Dobreni, la Căciulești, locul unde se întâmplă cele mai multe tragedii: neacordare de prioritate, viteză, neatenţie, numai în câteva zile alte două accidente teribile.

„Mă îngrijorează frecvența cu care au loc accidente rutiere în această intersecţie și tocmai de aceea am dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru creșterea siguranței rutiere în zonă. Astfel, zilele următoare, Consiliul Județean Neamț, prin societatea Drupo, va monta noi marcaje rezonatoare mai înalte decât cele vechi, care sunt foarte uzate din cauza traficului intens și a perioadei de când sunt utilizate”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ pe pagina sa socializare.

Din păcate, în acea intersecție au avut loc tot timpul tragedii, de multe ori cu pierderea de vieți omenești. Am fost preocupat mereu să luăm măsuri pentru semnalizarea intersecției, atenționându-i pe conducătorii auto să țină cont de regulile de circulație, doar că nu s-a întâmplat tot timpul așa. 
În ultimii ani, ne-am preocupat de semnalizarea corespunzătoare. Am iluminat intersecția, am realizat separatoare de sens tip insulă și am montat toate indicatoarele rutiere necesare pentru atenționarea șoferilor.

Fac apel către toți participanții la trafic să respecte semnele de circulație din zonă și să acorde prioritate de trecere celor care tranzitează drumul național DN15 Piatra-Neamț – Roman”.

O altă soluţie propusă chiar de şoferi, este amenajarea unui sens giratoriu.

Viaţa Nemţeană