Luptă uriaşă cu focul la Bicazu Ardelean! 36 de oameni au luptat 6 ore să salveze pădurea!(Actualizare) Luptă uriaşă cu focul la Bicazu Ardelean! 36 de oameni au luptat 6 ore să salveze pădurea!(Actualizare)
actualizare 10,55: la operaţiunea de stingere a incendiului au participat şi 12 silvicultori de la Ocolul Silvic Bicaz, inclusiv şeful de ocol(n.r.) Stire initială:... Luptă uriaşă cu focul la Bicazu Ardelean! 36 de oameni au luptat 6 ore să salveze pădurea!(Actualizare)

actualizare 10,55: la operaţiunea de stingere a incendiului au participat şi 12 silvicultori de la Ocolul Silvic Bicaz, inclusiv şeful de ocol(n.r.)

Stire initială: Azi noapte,  în jurul orei 12.3o, prin apel la 112 pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Bicazu Ardelean (Bistra).

9 subofițeri, 11 pompieri voluntari de la SVSU Bicazu Ardealean, 2 cadre de la IPJ și 2 cadre de la IJJ au lucrat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
Incendiul s-a manifestat în interiorul pădurii.
Au ars aproximativ 5 ha litieră.
Intervenția a durat  6 ore.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis in spații deschise.(Sursa: ISU Neamţ)

Viaţa Nemţeană