Lecţii de protejare a vieţii Lecţii de protejare a vieţii
Elevii de la Şcoala Gimnazială din sat Bărticeşti, comuna Boteşti şi de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Pătraşcu” din  Buruieneşti, comuna Doljeşti, au învăţat cum... Lecţii de protejare a vieţii

Elevii de la Şcoala Gimnazială din sat Bărticeşti, comuna Boteşti şi de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Pătraşcu” din  Buruieneşti, comuna Doljeşti, au învăţat cum să procedeze în situaţii de urgenţă. Reprezentanţii E.ON România, împreună cu inspectorii de prevenire şi paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, le-au explicat elevilor cum să prevină situaţiile de urgenţă generate de exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi de gaz, cum să reacţioneze, dar şi cum să vină în sprijinul semenilor într-o astfel de situaţie critică. Pe parcursul întâlnirii, ce avut loc joi, 6 iunie, elevilor le-au fost diseminate informaţii privind utilizarea în siguranţă  a instalaţiilor de energie electrică şi gaze naturale prin discuţii interactive, stimulative şi prin vizionarea unor materiale video. „Specialiştii au urmărit şi formarea deprinderilor necesare, care să îi ajute pe elevi  să facă faţă situaţiilor dificile. Reprezentanţii E.ON au răsplătit implicarea şi deschiderea manifestată de participanţi, oferind gazdelor truse medicale de prim-ajutor şi detectoare de fum”, a precizat Sorin Munteanu, purtătorul de cuvânt al E.ON. Activităţi similare se vor derula şi săptămâna viitoare la Şcoala Gimnazială „Dr. Emanuiel Rigler” din localitatea Ştefan cel Mare.

Lecţiile fac parte din campania naţională de informare „R.I.S.C. „Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale“, demarată în luna noiembrie a anului trecut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, în scopul prevenirii şi conştientizării pericolelor la care se expun oamenii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie. (I.C.)

 

Viaţa nemţeană