La o adică, ministrul Andruşcă s-a întors acasă La o adică, ministrul Andruşcă s-a întors acasă
Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a vizitat, ieri, câteva locuri din Neamţ, afectate de inundaţii. Incursiunea ministrului s-a dorit a fi una discretă, chiar dacă... La o adică, ministrul Andruşcă s-a întors acasă

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a vizitat, ieri, câteva locuri din Neamţ, afectate de inundaţii.

Incursiunea ministrului s-a dorit a fi una discretă, chiar dacă lasă loc la tot felul de interpretări. De pildă: dacă n-a venit, de ce n-a venit, că doar e de aici din Neamţ? Iar dacă a venit, şi ce dacă, doar a venit acasă..
Oricum s-ar interpreta, vizita ministrului Economiei, pentru unii, tot nu dă bine.

Reţinem doar că Dănuţ Andruşcă nu a dorit să bată clopotele cu privire la venirea sa în Neamţ, care, până la urmă, este una obişnuită. Pentru că dacă ar fi dorit, Centrul de presă al Ministerului Economiei ar fi comunicat acest lucru. Dar nu există nici o informaţie. Omul şi-a făcut treaba şi atât. 

Informaţia vine dinspre Prefectura Neamţ:

In cursul zilei de astăzi, 28.07 a.c. am efectuat, împreună cu ministrul economiei, domnul Danuț Andrușcă, o vizită în comunele Pipirig, Vânători, Farcașa și Borca pentru a vedea care au fost efectele inundațiilor din ultima săptămână și pentru a încerca să găsim soluții la noile probleme ivite.
Din delegație au mai făcut parte reprezentanții ISU, Drumuri Naționale, SGA, Directia Silvică și AJPIS.
S-a discutat și s-a verificat stadiul evaluărilor, ce au urmat inundațiilor, modul în care s-au realizat anchetele sociale, precum și eventuale soluții ce ar putea fi identificate pentru aducerea la stare normală a vieții din aceste comunități.
Ministrul Dănuț Andrușcă va susține in Guvernul României hotărârile ce mai trebuie luate pentru a se debloca unele situații nerezolvate din trecut, așa cum este cazul Barajului și al Canalului din satul Bușmei, comuna Farcașa, care își caută rezolvarea încă din 2012, dar și a eventualelor măsuri necesare pentru a soluționa problemele recent apărute din cauza inundațiilor: alunecări de teren, necesitatea unor investiții noi (poduri, podețe, drumuri sătești). Trebuie reamintit că județul nostru a fost grav afectat la ultimele inundații, iar Guvernul României a adoptat până acum o suită de acte normative cu efect imediat pentru situația socio-economică de aici. Amintim hotărârile de guvern promovate și adoptate in ultimele ședințe de guvern: HG nr 563/2018, HG nr 515/2018 și HG nr 516/2018. Astfel importante sume din fondul de intervenție aflat la dispoziția guvernului au fost transferate județului nostru.

Viaţa Nemţeană