La mulţi ani, doamnă viceprimar! La mulţi ani, doamnă viceprimar!
Astăzi este ziua doamnei profesoare Luminiţa Vârlan, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ. Nu vreau să trec peste această aniversare – nici nu are importanţă a... La mulţi ani, doamnă viceprimar!

Astăzi este ziua doamnei profesoare Luminiţa Vârlan, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ. Nu vreau să trec peste această aniversare – nici nu are importanţă a câta – cu una din urările banale şi neasumate, devenite convenţionale în timp.

Vorbesc despre un om profund, un om deosebit, un om cu repere morale, un intelectual autentic, un om frumos; vorbesc despre o apariţie aproape exotică în peisajul politic, unde, deseori, locurile de sus sunt câştigate prin căţărare, parvenire, gene false, linguşeală şi bani. Iar pentru unele femei, doar pentru unele …

O persoană cu astfel de calităţi este un câştig pentru orice partid politic. Pentru că fiecare partid are nevoie de imagine, iar imaginea nu poate fi trucată. Este un câştig şi pentru societate – orice persoană morală şi instruită este un câştig. 

La mulţi ani, doamnă profesoară! La mulţi ani, doamnă viceprimar!

 

 

Viaţa Nemţeană