Ion Asaftei (ALDE), o nouă lepădare de Securitate Ion Asaftei (ALDE), o nouă lepădare de Securitate
La nici trei ani după prima ieşire publică într-o conferinţă de presă, prin care a prezentat o adeverință eliberată de Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor... Ion Asaftei (ALDE), o nouă lepădare de Securitate

La nici trei ani după prima ieşire publică într-o conferinţă de presă, prin care a prezentat o adeverință eliberată de Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității din care rezultă că nu a fost colaborator al Securității, liderul ALDE Neamţ a revenit cu acelaşi document, recent, tot într-o conferinţă de presă.

Asta nu pentru că în intervalul de aproape 3 ani s-ar fi lansat noi acuze care să lege numele şefului de partid cu fosta Securitate. Ion Asaftei, a cărui notorietate publică a crescut semnificativ în ultmii ani, mai ales prin prisma funcţiei pe care o ocupă la Consiliul Judeţean, a prezentat documentul în faţa presei, după ce şi-a manifestat nedumerirea „unde semnează statele de plată” un ziarist local, cu care a intrat în conflict deschis.

Adeverinţa, evident, aceeaşi, apare şi pe siteul CNSAS şi este, evident, aceeaşi pe care a prezentat-o şi pe 21 mai 2015:

Adeverința nr/ 385 din 4 martie 2014, Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității atestă că ”Domnul Ion Asaftei  a fost verificat din oficiu, în calitate de candidat la funcția de senator al Parlamentului României. N există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securității, în sensul Legii, cu privire la domnul Asaftei Ion, fiul lui Neculai și Zina”.

Viaţa Nemţeană