Ion Asaftei a semnat acordul de colaborare a judeţului Neamţ cu raionul Drochia! Ion Asaftei a semnat acordul de colaborare a judeţului Neamţ cu raionul Drochia!
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei (preşedinte ALDE Neamţ) a semnat pe 1 august,   Acordul de Cooperare între raionul Drochia din Republica Moldova şi... Ion Asaftei a semnat acordul de colaborare a judeţului Neamţ cu raionul Drochia!

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei (preşedinte ALDE Neamţ) a semnat pe 1 august,   Acordul de Cooperare între raionul Drochia din Republica Moldova şi judeţul Neamţ.

Acordul dintre cele două unităţi administrativ teritoriale s-a semnta în scopul promovării schimburilor de bune practici şi experienţă în domenii de interes reciproc pentru dezvoltarea echilibrată şi durabilă a comunităţilor.

„Altfel spus, a început să se materializeze aplicarea Hotărârii nr. 197 din 29 august 2018 a Consiliului Județean Neamț prin care s-a aprobat încheierea acestui acord de cooperare cu Raionul Drochia din Republica Moldova având în vedere istoria comună, patrimoniul cultural unic și dorința consolidării relațiilor de prietenie și de cooperare între autoritățile administrației publice locale din cele două state, România și Republica Moldova„, a spus Ion Asaftei.

Evenimentul a avut loc în Basarabia, la Drochia la sediul Consiliului Raional și a fost oficiat împreună cu omologul vicelui Asaftei, vicepreşedine Igor Grozavu, în prezența mai multor reprezentanţi din legislativul nemţean: Laurențiu Cristinel Dulamă- vicepreședinte al Consiliului Județean, consilierii judeţeni Cornel Agăleanu şi Mihai Afloarei precum. Au mai participat şi responsabili din cadrul aparatului președintelui Raionului și ai subdiviziunilor subordonate Consiliului Raional Drochia,  numeroși primari și agenţi economici.

„Acordul semnat pe 1 august vizează dezvoltarea colaborării prin proiecte comune în domeniile: economie și comerț, învățământ, sănătate, cultură și arte, turism și sport, administrație publică locală.
Am speranța că acest Acord va însemna mai mult decât o semnătură, că va căpăta o alură practică care va avantaja ambele părţi, că vom transpune în proiecte viabile și în activități concrete aceste propuneri stipulate în Acord și că va însemna o filă din istoria comună a celor două comunități. 
Totodată, mă simt mândru și onorat că mi-am putut aduce contribuţia pentru ceea ce înseamnă ideea de unitate națională”, a precizat şeful ALDE Neamţ.

Viaţa Nemţeană