Ioan Munteanu, preşedinte ales unanim la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor Ioan Munteanu, preşedinte ales unanim la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor
Constituirea comisiilor parlamentare astăzi, la Camera Deputaţilor, a confirmat profesionalismul şi activitatea deputatului Ioan Munteanu în Parlamentul României, în toate mandatele pe care le-a... Ioan Munteanu, preşedinte ales unanim la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor

Constituirea comisiilor parlamentare astăzi, la Camera Deputaţilor, a confirmat profesionalismul şi activitatea deputatului Ioan Munteanu în Parlamentul României, în toate mandatele pe care le-a deţinut: a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură și servicii specifice.

Nu este nici o surpriză – surpriză ar fi fost să nu fi fost ales preşedinte, dată fiind o lungă, elaborată şi susţinută activitate legislativă care a adus legi importante în acest domeniu şi, mai ales, în Neamţ.

Ultima dintre ele, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, a îndreptat un adevăr istoric, cea privind drepturile de proprietate forestieră şi agricolă a veteranilor de război şi urmaşilor lor, lege aplicabilă strict pentru judeţul Neamţ.

„Alegerea mea  a venit ca urmare a unei decizii politice. Este un lucru normal care se bazează pe două argumente: sprijinul politic din partea președintelui Organizaţiei Judeţene PSD Neamţ, Ionel Arsene în cadrul colectivului de decizie al partidului de la nivel naţional; experienţa pe care am dobândit-o în această comisie de-a lungul a trei mandate de parlamentar”, a spus Ioan Munteanu, imediat după alegerea sa  în funcţia de preşedinte.

Aflat la cel de al patrulea mandat, deputatul Ioan Munteanu nu are doar experienţa parlamentară care să justifice această alegere, el însuşi venind în Parlament cu o bază importantă de date din agricultură, atât pe procedee legislative ( a fost prefect) cât şi din teren, când a fost şef la Cadastru. Faţă de această stare, până la urmă, de normalitate, Ioan Munteanu a precizat: „Nu vă ascund faptul că mă bucură desemnarea mea în această funcţie pentru că ea reprezintă și recunoașterea activitătii mele parlamentare timp de 12 ani! Vreau să vă spun că aș fi putut intra în competiţie pentru funcţia de lider al grupului PSD, deci al celui mai numeros grup parlamentar din Camera Deputaţilor. Am ales să fiu președinte al Comisiei pentru Agricultură pentru că știu prea bine că aici este locul din care pot să fac ceva concret pentru oamenii care trudesc în satele ţării și care așteaptă legi care să-i ajute și să-i protejeze”.

 

 

 

Î

 

 

 

Viaţa Nemţeană