Incidentul de la Creșa Precista, punctul de vedere al primarului de Piatra Neamţ Incidentul de la Creșa Precista, punctul de vedere al primarului de Piatra Neamţ
Ca primar al municipiului Piatra-Neamț, dar și din calitatea de om și părinte, afirm răspicat că nu pot accepta violența la adresa nimănui și... Incidentul de la Creșa Precista, punctul de vedere al primarului de Piatra Neamţ

Ca primar al municipiului Piatra-Neamț, dar și din calitatea de om și părinte, afirm răspicat că nu pot accepta violența la adresa nimănui și cu atât mai mult la adresa unor copii, indiferent de context sau circumstanțe.

În urma informațiilor apărute în spațiul public în legătură cu aspecte din cadrul  Creșei Precista vă spun foarte clar că nu tolerez astfel de comportamente în instituțiile preșcolare din Piatra-Neamț, iar dacă aspectele semnalate se confirmă,  voi solicita luarea celor mai drastice măsuri împotriva celor vinovați.

Pentru aflarea adevărului și pentru a putea lua decizii ferme și corecte în acest caz, am sesizat personal astăzi, în numele Primăriei Piatra-Neamț, Poliția Municipiului Piatra-Neamț, instituția abilitată să cerceteze din punctul de vedere al legalității și să elucideze acest caz. Demersul de astăzi se adaugă  celor trei anchete aflate deja în derulare în acest moment: una internă, una din partea DGAPSC  în urma sesizării făcute chiar de către DAS Piatra-Neamț și una derulată de Poliția Municipiului Piatra-Neamț în urma sesizării făcute de către părinții a doi dintre copii. Vă asigur că Primăria Piatra-Neamț va sprijini derularea cu celeritate a anchetelor organelor abilitate, pentru a afla cu toții cât mai repede adevărul în legătură cu aspectele semnalate și pentru a fi  aplicată legea împotriva eventualilor vinovați.

Nu am mai avut până acum sesizări prin care să mi se semnaleze o problemă atât de gravă de la niciuna dintre cele cinci creșe subordonate Direcției de Asistență Socială, infirmierei reclamate i s-a semnat încă din ziua semnalării incidentului încetarea contractului individual de muncă, iar pe măsură ce vor rezulta elemente certe de vinovăție din partea altor persoane  voi solicita măsuri aspre, corespunzătoare faptelor.

Pe lângă celelalte măsuri prezentate deja și aplicate până în prezent, am dispus, începând chiar de mâine – 7 noiembrie, realizarea unui chestionar de opinie în creșa Precista, după care și în celelalte creșe din oraș, pentru a afla opiniile părinților copiilor și demararea procedurii legale de obținere a acceptului părinților pentru amplasarea de camere de supraveghere și monitorizare a activității din creșe.

Rezultatele tuturor anchetelor aflate în derulare,  pe măsură ce se vor finaliza și ne vor fi comunicate de către instituțiile abilitate, precum și măsurile care s-au luat,  vor fi prezentate public. Vreau să avem cu toții garanția că, dacă s-au produs fapte care să afecteze copiii din creșe sau  încălcări ale legii , acestea nu se vor mai repeta.

 

Primarul Municipiului Piatra-Neamț,

Dragoș Chitic

Viaţa Nemţeană