În atenţia domnului senator Dan Manoliu: Inter-Regio Bucureşti – Piatra Neamţ, întârzieri istorice În atenţia domnului senator Dan Manoliu: Inter-Regio Bucureşti – Piatra Neamţ, întârzieri istorice
O nouă întârziere, lăsată cu nervi în gara Focşani, a înregistrat aseară trenul Inter-Regio Bucureşti Nord- Bicaz – şi nu numai aseară –  de... În atenţia domnului senator Dan Manoliu: Inter-Regio Bucureşti – Piatra Neamţ, întârzieri istorice

O nouă întârziere, lăsată cu nervi în gara Focşani, a înregistrat aseară trenul Inter-Regio Bucureşti Nord- Bicazşi nu numai aseară –  de data aceasta, locomotiva cedând la Focşani.

În urmă nu cu mult timp, trenul fusese reţinut – nimeni nu ştia de ce, vreo oră, la Buhuşi. 

Cauza, aceeaşi, şi la Buhuşi, şi la Focşani: s-a stricat locomotiva.  Timp de oră şi jumătate, la minus 12 grade, călătorii au aşteptat în gara Focşani – şi aceea părea, parcă părăsită, două magazine alimentare mai animau, cu câteva cafele şi ţuici fierte, un peron altădată plin.

Imediat după orele 17, la câteva minute de la ora când trenul ar fi trebuit să plece, şeful de tren a anunţat, oarecum timid ( de câte ori nu o fi anunţat?-  de două ori ştim numai noi), că s-a stricat locomotiva. „Vine imediat alta de la Mărăşeşti, e aici, aproape, nu e departe”, a asigurat organul în uniformă, după care n-a mai fost văzut timp de o oră şi 10 minute, şi atunci, în treacăt.

Perioadă în care, dinspre Bucureşti , cu destinaţia Bacău, la orele 18 şi 14 minute, trecea un tren rapid în care s-au urcat doi călători mai tineri, din trenul cu locomotiva stricată. De ce să mai aştepte?

S-a făcut frig, s-a făcut întuneric. Nimeni nu anunţa nimic.

Locomotiva care trebuia să vină dinspre Mărăşeşti (o distanţă cu puţin peste 20 km, „e aici, aproape, nu e departe”, deh!), nu mai apărea. Trecuse o oră.

Câţiva călători au început să sune. Unii la informaţii, alţii la cunoştinţe. Au fost coborâte paltoanele din cui. Odată cu frigul, a coborât întunericul. Apoi, panica. Dublată de nervi: „Ce fel de tren e ăsta? De ce nu vine nimeni să ne anunţe? Cât mai stăm aici! Sunt oameni bolnavi, trebuie să ia medicamentele, acasă! Parcă a zis controlorul ceva, că trebuie să apară. Bătaie de joc!” Apoi, alte informaţii: nu e prima dată, când am mers eu, acum două luni, l-a ţinut în gară….

Un student, care a adăugat la beleaua comună şi nerăbdarea tinereţii, dar şi simţul mai practic, a sunat la gara Mărăşeşti, la informaţii. A plecat sau nu locomotiva către Focşani, la trenul Inter-Regio pentru Bicaz – Suceava?

O voce extrem de informată, dar, fireşte, plătită din banii celor care au plătit biletul, l-a lămurit urgent: „Nu ştim despre ce locomotivă este vorba!”. Atât. 

Şi pe fondul unei  iritări generale, s-a simţit oarece mişcare în vagoane, apoi un zgomot care ducea spre căldură. La orele 18,46, trenul Inter-Regio Bucureşti Nord – Suceava (Bicaz din Bacău), părăsea Gara Focşani cu 1 oră şi 46 de minute întârziere. Fără scuze, fără justificări.

Ceva timp a fost recuperat până la Bacău. De acolo, însă, în regim de personal, trenul a luat-o încetişor, extrem de încetişor, să nu se rupă, către Piatra Neamţ. S-a odihnit bine la Lespezi, şi a ajuns la Piatra Neamţ cu o oră şi jumătate întârziere.

Ce reţinem de aici: că pe acest traseu, astfel de întâmplări nu sunt accidentale. Adăugăm la asta şi faptul că în Gara de Nord, deşi avea oră de plecare 13,45, trenul a fost garat fix la acea oră, pe un frig teribil, în timp ce spre alte destinaţii, garniturile erau la dispoziţia călătorilor înainte cu cel puţin un sfert de oră, pe linia de plecare.

În luna octombrie, 2017, ziarul nostru a primit informaţia că acelaşi tren are întârziere de peste 40 de minute. Erau în gara Piatra Neamţ, iar la Biroul „Informaţii” nu li se ofereau nici o informaţie. Când am sunat noi, s-a aflat doar că locomotiva este defectă. 

Îi adresăm pe această cale domnului senator Dan Manoliu, membru al Comisiei pentru Transporturi din Senatul României, rugămintea de a  face o interpelare către ministrul Transporturilor, şi să informeze călătorii din Neamţ despre această situaţie:

  1. Sunt direcţionate către această zonă garniturile cele mai uzate?
  2. Ce vechime au locomotivele care sunt trimise spre Bacău cu destinaţiile Piatra Neamţ – Bicaz?
  3. De ce nu există o cale civilizată de a transmite călătorilor informaţiile curente, care vizează bunul simţ?
  4. Cât timp, însumat, a înregistrat întârzieri acest tren, în anul 2017? 

 

 

Viaţa Nemţeană