Icoane din mozaic, unice în lume, expuse la Biserica Sf. Mina din Piatra Neamţ Icoane din mozaic, unice în lume, expuse la Biserica Sf. Mina din Piatra Neamţ
O foarte frumoasă şi interesantă expoziţie de icoane din mozaic a putut fi văzută sâmbătă, la Biserica Sf. Mina din Piatra Neamţ. Doi comăneşteni... Icoane din mozaic, unice în lume, expuse la Biserica Sf. Mina din Piatra Neamţ

O foarte frumoasă şi interesantă expoziţie de icoane din mozaic a putut fi văzută sâmbătă, la Biserica Sf. Mina din Piatra Neamţ. Doi comăneşteni – Daniel Ungureanu şi Ghenade Silviu –  au ales să treacă de la mozaicul mural şi cel pentru amenajări interioare, la icoane şi portrete. Au început în 2014, când au constatat că această variantă poate fi mai bună. Acum lucrează pentru biserici. Totul este manual, este arta de a releva detaliul până la fidelitatea originalului, din piese mici şi luminoase.

Piaţa de desfacere este în special Moldova, şi preferenţial Neamţul, judeţul cele mai receptiv la frumoasa lor creaţie. Au lucrat, la cererea Patriarhului Daniel, o imagine a Sfântului Ilie Tesviteanul în dimensiune naturală, au lucrat pentru Episcopia din Roman, pentru cea din Deva, pentru Mitropolia Moldovei.

Iubitele icoane ale lui Isus, Maica Domnului, ale apostolilor, arhanghelilor şi sfinţilor sărbătoriţi de Biserica Ortodoxă, se regăsesc în mai multe dimensiuni în creaţia celor doi. Artiştii mai realizează lucrări cu chipurile marilor duhovnici ai spiritualităţii creştine româneşti, dar şi imagini din lumea laică: portrete fidele, după poză. Este ideea lor, munca lor, care, se pare că a prins o nişă încă neexploatată de nimeni. De la 300 de lei, la 30 de lei, fiecare poate face un cadou excepţional pentru cei dragi, fără teama că n-o să le placă.

Orice comandă poate fi dată la numărul de telefon 0747.650.371.

Viaţa Nemţeană