Iarnă în toată regula pe masivul Ceahlău Iarnă în toată regula pe masivul Ceahlău
*Treptat, de mâine se încălzește iar vremea, în unele zile se vor înregistra chiar și 24 de grade Celsius! V. ANDRIEȘ În Neamț, în... Iarnă în toată regula pe masivul Ceahlău

*Treptat, de mâine se încălzește iar vremea, în unele zile se vor înregistra chiar și 24 de grade Celsius!

V. ANDRIEȘ

În Neamț, în ultimele zile vremea s-a răcit destul de mult, temperaturile aerului fiind mai mici decât normalul perioadei, mai ales în zona de munte a județului, unde ieri la amiază, pe masivul Ceahlău era iarnă în toată regula, respectiv minus 7 grade Celsius. Tot acolo, grosimea stratului de zăpadă măsura 4 centimetri. Dacă în vest te puteai da cu sania, în partea de est a județului vântul sufla cu putere, iar cerul era mai mult acoperit. Tot ieri, la ora 13, la Piatra Neamț și Roman, temperatura aerului era de 10 grade Celsius și cu un grad mai puțin la Târgu Neamț.

În această noapte va fi și mai frig, temperatura minimă a aerului va scădea până la 4 grade Celsius. Apoi, de mâine, frigul se va mai domoli, iar la prânz, mercurul din termometre va indica 14 grade Celsius. Totuși, pe timp de noapte se vor înregistra doar 3 grade Celsius. Pentru duminică, meteorologii estimează temperaturi și mai ridicate, respectiv 20 de grade Celsius. După lăsarea întunericului se vor înregistra 10 grade Celsius. Luni și marți, timpul va fi mai cald decât normalul perioadei, cu valori de 24 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. În ultima zi din octombrie, pietrenii se vor bucura de o zi caldă, maxima zilei va urca până la 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil.

Viaţa Nemţeană