I-a furat lănţişorul de la gît în plină stradă I-a furat lănţişorul de la gît în plină stradă
Un tînăr de 20 ani, din Buhuşi- judeţul Bacău, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvîrşirea infracţiunii de tîlhărie. Bărbatul i-a smuls... I-a furat lănţişorul de la gît în plină stradă

Un tînăr de 20 ani, din Buhuşi- judeţul Bacău, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvîrşirea infracţiunii de tîlhărie. Bărbatul i-a smuls unui bătrîn de 76 de ani, din Piatra Neamţ, lanţul de aur de la gît. Incidentul s-a petrecut duminică, 7 iulie, în zona centrală a oraşului. „O patrulă de jandarmerie a observat în Piaţa 22 Decembrie, o persoană mai în vîrstă ce alerga după un tînăr şi striga că a fost tîlhărit. Jandarmii au fugit după tînăr, reuşind să-l prindă după aproximativ 200 de metri. La controlul corporal executat asupra acestuia, într-un buzunar s-a găsit lănţişorul, recunoscut de reclamant”, a precizat Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ. Jandarmii l-au identificat pe tînăr ca fiind Adrian P., de 20 de ani, din Buhuşi. Acesta a venit în Piatra Neamţ cu trenul, sa plimbat prin oraş cîteva ore, l-a observat pe bătrîn, l-a urmărit şi a aşteptat momentul prielnic pentru a acţiona.
Tînărul a fost preluat de poliţişti, care au dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvîrşirea infracţiunii de tîlhărie. P. Vasile a fost escortat la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Neamţ. (I.C.)

Viaţa Nemţeană