Gavrilescu: PMP, astăzi, în Neamţ, creează multe probleme altor partide! Gavrilescu: PMP, astăzi, în Neamţ, creează multe probleme altor partide!
An  bun pentru PMP Neamţ, fără suişuri sau coborâşuri, dar cu un electorat stabil şi fidel, care îi oferă un 2020 încă şi mai... Gavrilescu: PMP, astăzi, în Neamţ, creează multe probleme altor partide!

An  bun pentru PMP Neamţ, fără suişuri sau coborâşuri, dar cu un electorat stabil şi fidel, care îi oferă un 2020 încă şi mai bun.

Fără a fi un partid de calibrul PSD ori PNL, Mişcarea Populară are avantajul de a-şi fi păstrat ba chiar crescut uşor simpatizanţii şi votanţii faţă de 2016, dar şi acela de a nu fi catalogat un partid crescut artificial, de pildă, USR.

Rezultatele celor două scrutine ale anului 2019 – Europarlamentarele şi Prezidenţialele – îl mulţumesc parţial pe liderul PMP Neamţ, viceprimarul Bogdan Gavrilescu:

„Sunt mulţumit de rezultatele obţinute la judeţ (6,5%) şi în Piatra Neamţ (8,5%) pentru Parlamentul European, dar nu sunt mulţumit de scorul obţinut la alegerile prezidenţiale. Mă aşteptam ca PMP Neamţ să fie în creştere, dar, pe de altă parte, sunt mulţumit pentru faptul că am dus o campanie prezidenţială fără sprijinul candidatului PMP care nu a putut fi prezent la Neamţ din motive de timp”.

Gavrilescu este convind de faptul că „PMP, astăzi, în Neamţ, creează multe altor partide!”. În argumentaţie, cel puţin pentru alegerile locale, PMP pregăteşte candidaţi solizi, neşantajabili, în condiţiile în care, pe lângă votul politic, funcţionează şi cel nominal.

Ca şi alte partide, prezenţa numeroasă la vot la alegerile euro-parlamentare a răsturnat calcule şi la PMP Neamţ, al cărui preşedinte pariase cu funcţia pe 8% la judeţ şi 15% la Piatra Neamţ.

Candidaţii partidului vor fi desemnaţi după organizarea tuturor filialelor locale şi în funcţie de rezultatul sondajelor interne.

Dacă 2019 a fost un an bun, 2020 aduce speranţa unui an şi mai bun. În fond, PMP este singurul partid care a făcut campanie în masă pentru strângerea semnăturilor privind alegerea democratică a primarilor în două tururi de scrutin, nu doar din primul tur. Este partidul care susţine de câţiva ani un Parlament  cu doar 300 de aleşi şi singurul partid care are una din temele fundamentale unirea Basarabiei cu România.

Viaţa Nemţeană