Fostul şef PMP se delimitează de PSD ca dracu de tămâie! Dulamă, asigurări că n-a deviat spre stânga Fostul şef PMP se delimitează de PSD ca dracu de tămâie! Dulamă, asigurări că n-a deviat spre stânga
Laurenţiu Amedeo Dulamă, fost preşedinte PMP Neamţ şi actual re-instalat vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a ieşit astăzi singur, în cadrul unei conferinţe de presă,... Fostul şef PMP se delimitează de PSD ca dracu de tămâie! Dulamă, asigurări că n-a deviat spre stânga

Laurenţiu Amedeo Dulamă, fost preşedinte PMP Neamţ şi actual re-instalat vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a ieşit astăzi singur, în cadrul unei conferinţe de presă, ca să explice că nu este omul lui Ionel Arsene în Consiliul Judeţean şi nici nu a deviat spre stânga politică, aşa cum voci publice afirmă, chiar dintre ziariştii cu care odată şi-a împărtăşit opiniile, ideologiile şi contractele.

Nu că i-ar păsa domnului Dulamă de ce se scrie în presă, dar alte voci, mai importante, duc spre Bucureşti la Eugen Tomac, informaţii cum că fostul preşedinte al PMP Neamţ s-a dat de partea PSD, invocând printre argumente, şedinţele şi voturile din Consiliul Judeţean.

Subiectul în sine ar fi putut să treneze fără o tranşare clară (Dulamă a fost văzut la Sala Polivalentă în primăvară, când s-au lansat candidaţii PNL pentru alegerile euro-paramentare, deci, nu cu PMP, dar oricum de drepta), însă faptul că a dat de unul singur faţă cu presa astăzi, fără colegi care să-i susţină argumentaţia, lasă loc de interpretare.

În rest, nu e ceva care să nu se ştie: PMP face în 2016 alianţă cu PSD la Consiliul Local Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ; în Consiliul Local se strică alianţa, dar nu şi la CJ; ulterior, prin ordin al prefectului, Dulamă pierde calitatea de consilier judeţean şi implicit de vicepreşedinte. Ordinul este contestat ( acest ordin este un exemplu negru în administraţia nemţeană), Dulamă câştigă în instanţă şi este repus pe funcţie. Cu drepturi depline.

„Există voci care susţin că eu a făcut pasul spre stânga! Eu, care am avut de tras şi de suferit cel mai mult din partea PSD! Vreau să pun că nu am avut niciodată şi nici nu voi avea intenţii să fac pasul spre stânga!”, a spus Laurenţiu Dulamă, la începutul conferinţei de presă.

Foarte lin, alunecă spre cauza singurătăţii sale în sala argumentaţiilor, punctând două probleme principale – lipsa de susţinere şi lipsa unei funcţii importante în partid:

„Trebuia să fie prezenţi astăzi şi preşedintele organizaţiei judeţene, şi preşedintele organizaţiei municipale şi preşedinta de la femei, dar, din motive de timp alocat, am fost delegat să discut eu cu dvs chiar dacă, aşa cum ştiţi, eu nu sunt preşedinte la vreo organizaţie, sunt doar membru”.

„PMP a fost este şi va rămâne un partid de dreapta (…) cine are puţină răbdare (este întrerupt de presă). Eu, Laurenţiu Amedeo Dulamă am fost doar în dreapta politicii nemţene, din 1990 – 2007 în PNL, am fost membru fondator PLD în proiectul Theodor Stolojan, după care la PDL şi PMP unde mă aflu şi astăzi, cu Traian Băsescu la timonă, am fost şi preşedinte organizaţia PMP”

„Cei din echipa cu care am început acest proiect ocupă funcţii importante”(…)

„Vă spun sincer, cu mâna pe inimă, am simţit sprijinul colegilor mei şi din organizaţia Piatra Neamţ şi din Organizaţia Judeţeană Neamţ şi de la Bucureşti”.

Trebuie să recunoaştem faptul că în peisajul politic al ultimilor 25 de ani, conferinţa de presă a domnului Laurenţiu Amedeo Dulamă este unicat. Un consilier bun l-ar fi sfătuit să n-o facă. O declaraţie bine închegată (nu „există voci”! Ce voci?) asumată şi trimisă instituţiilor de presă, l-ar fi scutit de întrebările in(dependente). Spunem că e unicat, din motivul că migraţia politică a fost şi este în floare, iar dacă dl Dulamă ar fi făcut-o, nu ar fi nimic nou sub soare.

Dacă, însă, spune adevărul, lipsa colegilor săi care ar fi trebuit să-l susţină (timpul!!!) nu-i dă, însă dreptate.  Dar cu un PMP constant în voturi – nu e puţin lucru! – fiecare membru de partid trebuie să-şi găsească locul mai bine. Unii, aici, alţii, la Bucureşti….

Apropos de Bucureşti: aşteptăm declaraţii de susţinere de acolo şi de la preşedintele organizaţiei PMP Neamţ, Bogdan Gavrilescu.

Viaţa Nemţeană