Exact acum un an, PNL Piatra Neamţ rămânea pentru prima dată fără preşedinte. Ce spunea atunci Orban? Exact acum un an, PNL Piatra Neamţ rămânea pentru prima dată fără preşedinte. Ce spunea atunci Orban?
„Păi ce alt serviciu mai mare poți să faci PSD-ului într-un municipiu decât să demiți din funcția de președinte al organizației municipale primarul Partidului... Exact acum un an, PNL Piatra Neamţ rămânea pentru prima dată fără preşedinte. Ce spunea atunci Orban?

„Păi ce alt serviciu mai mare poți să faci PSD-ului într-un municipiu decât să demiți din funcția de președinte al organizației municipale primarul Partidului Național Liberal. Să terminăm cu astfel de prostii și să terminăm cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă.” 

Declaraţia a fost făcută de Ludovic Orban, preşedintele PNL, după ce, pe 8 martie 2018, conducerea judeţeană PNL coordonată de deputatul Mugur Cozmanciuc, dizolva conducerea municipală a PNL, în frunte cu Dragoş Chitic.

A urmat o luptă la cuţite, o bătălie pe care Dragoş Chitic a dus-o cu tot arsenalul său, pentru a-şi recâştiga funcţia. Cu un Orban mai puţin aplecat spre Cozmanciuc şi mai mult către Chitic, pe 24 aprilie 2018, primarul demis din funcţia de la partid, este repus în drepturi de o decizie transmisă prin secretariatul general al partidului. 

Ce s-a întâmplat de atunci şi până acum? După aparenta linişte instaurată între conducerea liberală de la Piatra Neamţ şi cea judeţeană, s-ar putea spune că nu s-a întâmplat nimic semnificativ: câteva conferinţe de presă ţinute la sediul PNL de pe Kogălniceanu, în care preşedintele PNL-ului municipal l-a avut de-a pururi în dreapta sau în stânga sa pe Romel Bârjoveanu. De altfel, numele lui Bârjoveanu intră în ecuaţia demisei primarului, dar s-au vehiculat prea multe variante şi prea puţin credibile. 

Oricât de îndulcită este declaraţia de renunţare la funcţia de preşedinte PNL, croşetată spre binele oraşului – şi aici este adevărat, Dragoş Chitic are destulă treabă în Primărie, şi, mai nou, şi în Consiliul Local – se vede de departe lovitura de imagine dată PNL-ului în plin an electoral. 

Înlocuind din declaraţia lui Orban să demiţi, cu să-şi dea demisia, ar ieşi cam aşa: „Păi ce alt serviciu mai mare poți să faci PSD-ului într-un municipiu decât să-şi dea demisia din funcția de președinte al organizației municipale primarul Partidului Național Liberal?”.

Noi am văzut pretextul plecării sale – Am decis sa renunț la funcția de președinte al organizației PNL Piatra Neamț, pentru a acoperi mai mult din activitatea administrativă -, motivele reale sunt totuşi, în altă zonă.

Dinspre colegii de partid, nici o reacţie: Mugur Cozmanciuc, Laurenţiu Leoreanu, Eugen Ţapu, George Lazăr. 

 

Viaţa Nemţeană