Emilia Arcan, parlamentar de Neamţ: NU CATEGORIC AUTONOMIEI ŢINUTULUI SECUIESC! Emilia Arcan, parlamentar de Neamţ: NU CATEGORIC AUTONOMIEI ŢINUTULUI SECUIESC!
Senatoarea PSD de Neamţ, Emilia Arcan, a anunţat că a votat astăzi împotriva autonomiei Ţinutului Secuiesc, punând, astfel, capăt afirmaţiei preşedintelui Iohannis potrivit căreia... Emilia Arcan, parlamentar de Neamţ: NU CATEGORIC AUTONOMIEI ŢINUTULUI SECUIESC!

Senatoarea PSD de Neamţ, Emilia Arcan, a anunţat că a votat astăzi împotriva autonomiei Ţinutului Secuiesc, punând, astfel, capăt afirmaţiei preşedintelui Iohannis potrivit căreia PSD ar fi fost de acord cu această acţiune legislativă.
Proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, a trecut, marţi, tacit, de Camera Deputaţilor. Votul Senatului de azi este decisiv:

Astăzi, în ședința de plen online a Senatului din Parlamentul României, în regim de urgentă, am dezbătut și votat categoric împotriva inițiativei legislative privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Așa după cum am mai precizat în mai multe intervenții publice, eu nu voi susține niciodată o altă formă etnică de autonomie pe teritoriul țării noastre.
Este o initiativă legislativă antiromânească și neconstitutională care încalcă atributele fundamentale ale statului român și care nu va deveni niciodată lege prin votul meu!
PSD a votat ÎMPOTRIVA acestui proiect de lege, Senatul României, cameră decizională și aștept cu interes ca legea să fie promulgată de către Președintele Iohanis.
Faptul că legea a trecut în mod tacit de Camera Deputaților, nu înseamnă că PSD este de acord cu această inițiativă legislstivă. Deși liberalii joacă acum cartea naționalismului, proiectul a ajuns la termenul de adoptare tacită tocmai din vina lor.
Atât Președintele Iohanis, cât și liberalii uită se pare că din pricina unui liberal care a venit infectat cu coronavirus în Parlament, nu s-a mai putut întruni plenul Camerei Deputaților, ședințele nu s-au mai putut ține la timp, iar pentru desfășurarea ședințelor online era nevoie de punerea la punct a logisticii necesare.
A sosit momentul ca PSD să reacționeze public și să închidă o dată pentru totdeauna subiectul autonomiei solicitate în fiecare an de către UDMR și folosit în scop electoral de PNL.
Asa ceva nu se va întâmpla, atât timp cât PSD este reprezentat în Parlamentul României și nu va exista un Ținut Secuiesc și nicio altă formă de autonomie etnică pe teritoriul țării noastre.

Viaţa Nemţeană