Emilia Arcan, doamna din fruntea Senatului: prima femeie din Neamţ, chestor în Parlamentul României Emilia Arcan, doamna din fruntea Senatului: prima femeie din Neamţ, chestor în Parlamentul României
Emilia Arcan este prima femeie senator din judeţul Neamţ, care reprezintă judeţul în Parlamentul României, chiar din perspectiva unui nemţean. Nu este efectul unui... Emilia Arcan, doamna din fruntea Senatului: prima femeie din Neamţ, chestor în Parlamentul României

Emilia Arcan este prima femeie senator din judeţul Neamţ, care reprezintă judeţul în Parlamentul României, chiar din perspectiva unui nemţean. Nu este efectul unui ordin de partid venit de le centru care strică lista unei organizaţii de judeţ. 

Emilia Arcan s-a remarcat în PSD, a muncit şi şi-a meritat primul loc pe lista partidului, în 2016. În campania electorală din toamna acelui an, când a fost prezentat rezumatul programului de guvernare într-o conferinţă de presă, d-na Arcan a spus ulterior evenimentului oficial, de vorbă la o cafea: „Eu cred cu toată tăria în acest program. Chiar cred că vom merge în Parlament şi vom face ce trebuie pentru oameni”. 

Astăzi, este unul din chestorii Senatului României. 

Până la această funcţie, a parcurs un drum care nu a fost deloc presărat cu florile cu care o vedem acum, în braţe. A dedicat aproape întregul său timp carierei politice şi profesionale. A reuşit în competiţia inerentă oricărei ascensiuni politice. Femeie, mamă, soţie şi doamnă, a reuşit să depăşească, de multe ori, cu zâmbetul pe buze, răutăţi care nu-şi aveau locul, şi despre care tot ea ne spunea, la acea vreme: „Să nu credeţi că nu mă deranjează. Mai ales că nu sunt adevărate”. 

Cu aceeaşi eleganţă a urcat în Biroul Permanent al Senatului României. 

Este unul din exemplele de femeie care a reuşit prin propriile forţe, ştiind să facă echipă, să se impună şi, mai ales, să creadă în ceea ce face. Un exemplu că se poate. La mulţi ani!

 

Viaţa Nemţeană