Echipamente medicale pentru secția de pediatrie Echipamente medicale pentru secția de pediatrie
Ieri, 5 august, Rotary Club Piatra-Neamț 2005 , a donat secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ, un electrocardiograf... Echipamente medicale pentru secția de pediatrie

Ieri, 5 august, Rotary Club Piatra-Neamț 2005 , a donat secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ, un electrocardiograf performant, un balon resuscitare pediatric și un laringoscop pediatric. Proiectul a fost inițiat de clubul Rotary Piatra-Neamț 2005 cu sprijinul și finanțarea clubului Rotary Rotselaar din Belgia și a clubului Rotary Framlingham din Anglia. „Este un proiect de suflet al rotarienilor din Neamț, prin care dorim să ne implicăm în susținerea efectivă a actului medical din județ prin dotarea secției de pediatrie cu echipament performant. Este materializarea practică a unuia dintre fundamentele Rotary – promovarea prieteniei și a bunăvoinței,  a dorinței de a face bine prin implicare activă în viața comunității. Proiectul constituie o continuare a demersurilor anterioare ale Clubului, în susținerea vieții cultural-artistice a urbei, în susținerea sportului juvenil , precum și a recompensării performanțelor elevilor nemțeni”, a declarat Sever Dumitru Ciubucă – președinte Rotary Club Piatra-Neamț 2005. Acesta a mulţumit pentru consiliere și asistență Fundației pentru Medicină de Urgență Piatra-Neamț și, în mod special, partenerilor din cele două cluburi din Belgia și Anglia, care au finanțat proiectul. La rândul său, Marian Mocan – guvernatorul Districtului 2241 România- Republica Moldova, a apreciat faptul că rotarienii din Neamț au colaborat cu cele două cluburi din Anglia și Belgia. “Ştiu că mai au pregătite și alte proiecte care vor fi implementate în viitorul apropiat, astfel încât implicarea noastră în societate să fie una semnificativă. Scopul nostru este de a face bine comunității fără a cere nimic în schimb”, a afirmat Marian Mocan.

Conducerea SJU Piatra Neamţ a subliniat faptul că, în urma unor discuții cu membrii clubului Rotary Piatra-Neamț, au fost evidențiate necesitățile unităţii sanitare în așa fel încât, pe viitor, alte echipamente medicale să se îndrepte înspre ajutorarea bolnavilor.”Mă bucur că niște oameni de suflet au adus ceva pentru a face bine micuților bolnavi de la secția de pediatrie, a spus dr. Ioan Lazăr, managerul SJU Piatra Neamţ. Prezent la eveniment, Dan Manoliu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ a declarat că a fost plăcut impresionat de gestul celor de la Rotary Club, exprimându-şi speranţa într-o colaborare cât mai fructuoasă şi de lungă durată. Consilierul judeţean Dan Vasile Constantin a precizat că între Rotary Club şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, există o colaborare mai veche: „În cei 9 ani de activitate ai Clubului din Piatra Neamţ, au fost numeroase  acţiuni de implicare a membrilor clubului în viaţa comunităţii”. ( I.C.)

Viaţa nemţeană