Dragoş Chitic: „Invit pietrenii, în număr cât mai mare, să vină duminică la vot, îi rog să voteze PNL!” Dragoş Chitic: „Invit pietrenii, în număr cât mai mare, să vină duminică la vot, îi rog să voteze PNL!”
Primarul Municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic: ”Ne apropiem de finalul unei campanii electorale în care PNL a demonstrat că este un partid modern, european.... Dragoş Chitic: „Invit pietrenii, în număr cât mai mare, să vină duminică la vot, îi rog să voteze PNL!”

Primarul Municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic:

”Ne apropiem de finalul unei campanii electorale în care PNL a demonstrat că este un partid modern, european. M-am bucurat zilele acestea de energia pozitivă pe care mi-au transmis-o sutele de pietreni cu care am discutat, în timpul acțiunilor electorale, și care mi-au spus că s-au săturat de guvernarea PSD și sunt alături de candidații PNL. Programul prezentat de echipa  PNL pentru alegerile europarlamentare cuprinde măsuri concrete, adaptate nevoilor și realităților economice din România, cu efecte benefice, pe termen scurt și mediu, pentru comunitățile locale. România se poate dezvolta prin dezvoltarea comunităților locale folosind bani europeni. Europarlamentarii PNL se vor lupta pentru adoptarea cât mai rapidă a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, element care va accelera atragerea de fonduri din acest exercițiu financiar. În calitatea mea de primar al municipiului Piatra Neamț îmi doresc acest lucru pentru că am demonstrat că știm să atragem bani europeni. Important este ca la stabilirea sumelor de care va beneficia România, în următorii ani, să fie oameni capabili să negocieze bugete cât mai mari, finanțări ale proiectelor care reprezintă priorități pentru comunitățile locale și să fie simplificate procedurile de absorbție. Bani cât mai mulți să fie, de la Uniunea Europeană, pentru că la Piatra Neamț suntem capabili și pregătiți să depunem proiecte pentru a-i atrage pe toți. Colegii mei liberali, viitori europarlamentari, cunosc aceste lucruri, merg în Parlamentul European cu temele făcute și hotărâți să se lupte pentru dezvoltarea fiecărei localități din România. Faptul  că știu realitatea din acest oraș  este demonstrat și de  declarațiile numeroase pe care le-a făcut Rareș Bogdan, candidatul care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, în interviuri televizate și la întâlnirile cu cetățenii, unde administrația din Piatra Neamț  a fost dată drept exemplu de bună practică. Îi mulțumesc colegului meu Rareș Bogdan pentru acest lucru .

Pe lângă fondurile alocate administrațiilor publice, europarlamentarii PNL susțin și alocarea de fonduri pentru antreprenorii români – motorul dezvoltării economice, pentru fermierii români, dar și pentru cercetare- domeniu important, dar aproape uitat de actualii guvernanți. Finanțarea acestor sectoare va genera locuri de muncă, o creștere economică sănătoasa și va stopa exodul românilor. Românii vor să trăiasca bine la ei acasă, iar cei plecați în străinătate s-ar întoarce oricând în România, lângă familiile lor, dar nu într-o țară condusă de PSD. S-ar întoarce acasă într-o țară normală, în care să se simtă confortabil, să fie respectați la ei acasă, într-o țară în care să-și poată dezvolta o afacere sau să beneficieze de un loc de muncă plătit decent, la un nivel apropiat măcar de cel din țările în care lucrează acum. Europarlamentarii PNL pleacă la Bruxelles hotărâți să susțină și alocarea de fonduri cât mai mari pentru dezvoltarea turismului din România, țară cu un potențial extraordinar în acest domeniu. Și acest aspect reprezintă un avantaj pentru Piatra Neamț, oraș cu un potențial turistic ridicat și recunoscut, cu proiecte deja gândite, dar fără finanțare, în zona dezvoltării turismului care să genereze dezvoltare și creșterea nivelului de trai pentru pietreni. Și pentru aceste lucruri invit pietrenii, în număr cât mai mare, să vină duminică la vot, îi rog să voteze PNL, poziția 5 pe buletinul de vot pentru un trai mai bun și pentru a fi respectați în Europa. Îi invit să voteze PNL și pentru că este singurul partid capabil să învingă PSD. Îi invit, totodată, să răspundă DA la ambele întrebări de la referendum pentru a susține statul de drept într-o Românie care să fie guvernată pentru oameni”.

Viaţa Nemţeană