Draga Olteanu Matei, Ambasadoarea Stea a Galei Nemţene Draga Olteanu Matei, Ambasadoarea Stea a Galei Nemţene
Debut impresionant a Galei Ambasadorilor Nemţeni, în această seară, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. În sală s-a aflat artista Draga Olteanu Matei, naturalizată... Draga Olteanu Matei, Ambasadoarea Stea a Galei Nemţene

Debut impresionant a Galei Ambasadorilor Nemţeni, în această seară, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. În sală s-a aflat artista Draga Olteanu Matei, naturalizată nemţeancă, după soţ, dr. Matei.

A fost momentul zero, acela în care, organizatorul, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene, i-a înmânat uneia dintre cele mai îndrăgite artiste române, o diplomă şi un buchet de flori. Gest simbolic, a cărui încărcătură, însă, duce cu sine preţuirea, respectul şi dragostea pe care ţinutul Neamţului le are pentru doamna Draga.

Discursul celebrei actriţe, a fost unul pe măsură: „Sunt îngozitor de emoţionată (…) emoţii foarte greu de strunit. Pentru mine, emoţiile sunt mult mai mari, pentru că acest loc a devenit visul vieţii mele, fără să vreau. În 1958 am venit aici fără să ştiu că într-o zi n-o să mai vreau să plec. M-am îndrăgostit în asemenea măsură de aceste locuri, încât, atunci când plecam la Bucureşti, plângeam ca mireasa pe lada de zestre. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat un soţ, dr. Matei, care a adus în căsătoria noastră, asemenea zestre. Vă mulţumesc pentru înalta dumneavoastră calitate de oameni şi sper să mă iubiţi aşa cum vă iubesc eu pe dumneavoastră”.

Viaţa Nemţeană