Două bile albe pentru vicepreşedintele CJ Ion Asaftei(ALDE): diplomaţie politică şi Podul de la Preluca Două bile albe pentru vicepreşedintele CJ Ion Asaftei(ALDE): diplomaţie politică şi Podul de la Preluca
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei a punctat de două ori în ultimele săptămâni în administraţia nemţeană, în două subiecte sensibile, relatate pe larg... Două bile albe pentru vicepreşedintele CJ Ion Asaftei(ALDE): diplomaţie politică şi Podul de la Preluca

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei a punctat de două ori în ultimele săptămâni în administraţia nemţeană, în două subiecte sensibile, relatate pe larg în presă: podul de la Preluca numit de el „Podul nesimţirii” şi cea de a doua şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean din luna noiembrie, când a reuşit să dea la pace cu liberalii pentru votarea unui proiect extrem de important în zona Piatra Neamţ, extinderea şi modernizarea iluminatului public.

Consilierii judeţeni PNL au reclamat în prima şedinţă faptul că nu există comunicare între etajul 2 al Consiliului Judeţean şi consilieri în convocările şedinţelor extraordinare, astfel că au lipsit de la prima şedinţă. Preşedintele ALDE, Ion Asaftei a promis că va suna personal fiecare consilier în parte, şi a făcut-o, astfel, cea de a doua şedinţă a avut şi cvorum şi vot.

Subiectul comunicării, cel al absenţelor liberalilor de la unele şedinţe CJ când Primăria lui Dragoş Chitic are pe masa de lucru un proiect, este un alt subiect. Important este că la data respectivă, vicepreşedintele Asaftei, care a condus cele două şedinţe, a reuşit să detensioneze o situaţie care punea în pericol derularea unui proiect extrem de important pentru Piatra Neamţ. 

Podul de Preluca, subiect de care s-au săturat până şi pietrele de sub râu, ruşinea judeţului, este obiectul unor intervenţii repetate  făcute de vicepreşedintele CJ. Încă din vară şi până când au reînceput lucrările, Asaftei a luat foc de câteva ori: “Cu regret trebuie să afirm că dacă Podul de la Preluca nu va fi gata in câteva zile pentru a se circula pe ambele sensuri până în primăvara lui 2019, îl putem numi deja Podul Nesimțirii. Pentru că nu poți cataloga într-un alt fel inactivitatea firmei constructoare – și este vorba de Construct Engineering Bacău – care a tras de timp într-un mod nepermis până ce, iată, ne prind ninsorile.
Am făcut demersuri la DRDP Iași, la domnul director Laicu personal, iar oamenii aceștia, din respect față de nemțeni dar și față de autorități, au insistat pe lângă această firmă de o manieră aproape nelalocul ei”.

Demersurile şefului ALDE Neamţ s-au făcut cu folos, numai că firma care şi-a bătut joc de nemţeni din iunie şi până în prezent, s-a reapucat de lucrări taman cînd a lovit gerul: “Dacă tot și-au bătut joc de participanții la trafic avînd o vară întreagă la dispoziție să toarne o placă de beton, ar fi bine ca acum , din respect pentru cetățeni, să facă izolația și să toarne asfaltul sub un clopot de sticlă… Făcut, bineînțeles, pe cheltuiala lor”.

 

Viaţa Nemţeană