* în ultima perioadă, organizaţia PSD Piatra Neamţ s-a dovedit a fi cea mai activă din Neamţ   Femeile din organizaţia PSD Piatra Neamţ...

* în ultima perioadă, organizaţia PSD Piatra Neamţ s-a dovedit a fi cea mai activă din Neamţ

 

Femeile din organizaţia PSD Piatra Neamţ ne aduc aminte că PSD există în Neamţ, că are cîţiva deputaţi în zona Piatra Neamţ – Tîrgu Neamţ, că se află la guvernare şi că nu e mort. Cum singura conferinţă de presă susţinută de bărbaţii PSD aleşi ai neamului românesc s-a ţinut la Piatra Neamţ cu dangătul de clopot cum că s-a realizat marea achiziţie Leonard Cadăr, dezertat de la PP-DD,  ne-am gîndit că atît  tare a intrat Tărîţă în PSD că acolo nu mai vorbeşte om cu om. Iată că nu e chiar aşa, şi că imaginea acestui partid nuştimdecedominatdebărbaţi, este salvată de femei.

 

De cîteva luni – şi sîntem anunţaţi că acţiunile vor continua – vedem că sub egida doamnelor în roşu, la Piatra Neamţ unele activităţi se ţin de la om la om, fără propagandă politică, şi, mai ales, acum la numai un an de la alegeri, fără scop electoral.

 

Ieri, s-a încheiat campania „COMBATEREA VIOLENŢEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR”, desfăşurată timp de o săptămînă, o campanie de conştientizare. Pe 25 noiembrie, este Ziua Internaţională de de Combatere a Violenţei Împotriva Femeii.

Deşi pare greu de crezut într-o lume care, chipurile, tinde cît mai mult spre civilizaţie, cazurile de violenţă împotriva femeilor şi copiilor sînt în creştere.

 

„Este cel de al 5 lea an în care PSD Piatra Neamţ se implică în conştientizarea efectelor devastatoare pe care le are violenţa domestică”, a spus Aurelia Simionică, preşedinta PSD Piatra Neamţ.

 

„Femeia trebuie să asculte de bărbat”

 

În fiecare zi, timp de o săptămînă, pietrenii au fost informaţi despre un fenomen de care ar trebui să se ocupe nu doar un partid politic, ci şi autorităţile.

„Toţi preşedinţii de organizaţii au primit fluturaşi cu acest subiect, pe care îi pun în cutiile poştale. Marţi, am avut un simpozion cu organizaţia de pensionari, pentru că pensionarii au mai mult timp liber, la care au fost prezenţi sociologi, psiho-terapeuţi specializaţi în astfel de caturi, s-au prezentat exemple, filmuleţe, pentru că violenţa domestică înseamnă, din păcate, şi agresiune asupra persoanelor vîrstnice”, a precizat şefa PSD Piatra Neamţ.

 

Miercuri, a avut loc un simpozion în care o doamnă psiho-terapeut a explicat ce înseamnă violenţa asupra femeii, urmările ei, modalităţile de tratare, manifestările post-traumatice.

Joi, în Piaţa Mare, doamnele din PSD au împărţit fluturaşi pe această temă. Receptivitatea populaţiei a fost cel puţin curioasă: unii au înţeles despre ce e vorba, şi au răspuns la obiect: „Eu nu caftesc pe nimeni”; „Eu nu sînt însurat, n-am pe cine bate”; „Femeia trebuie să asculte de bărbat”, a spus, în cele din urmă, un tînăr, parcă prea tînăr pentru a fi atît de imbecil, dar, probabil, cu exemple bine înţepenite în familie.

Tocmai femeile- care ar fi trebuit să înţeleagă şi să simpatizeze, s-au arătat ţîfnoase, de parcă „dacă mă bate bărbatu, ce?”

 

Tot organizaţia PSD Piatra Neamţ a organizat, cu ocazia ZIlei Internaţionale de Luptă Împotriva Diabetului, consultaţii gratuite.

 

Pe 14 noiembrie, în centrul oraşului şi în Piaţa Dărmăneşti, PSD Piatra Neamţ a amenjat două spaţii în care peste 1000 de oameni au fost consultaţi oftalmologic, li s-au explicat simptomele, cauzele, manifestările şi tratamentele diabetului de tip II.

 

De ce PSD Piatra Neamţ? Pentru că are conducere feminină! Femeile îşi asumă întotdeauna, mai multe responsabilităţi.

 

* La nivel mondial, violenţa domestică este principala cauză a mortalităţii la femeile între 19 şi 44 de ani, înaintea războiului, a cancerului şi a accidentelor rutiere!

* În România, una din trei femei a declarat că a fost agresată fizic sau verbal de către partenerul de viaţă. Nu se ştie cîte nu declară, de ruşine sau de frică.

Viaţa Nemţeană