„Diamantele negre”, interzise la culegere. Amendă de 4000 de lei pusă de jandarmi „Diamantele negre”, interzise la culegere. Amendă de 4000 de lei pusă de jandarmi
4.000 de lei amendă pentru 450 de grame de trufe negre culese ilegal a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni,... „Diamantele negre”, interzise la culegere. Amendă de 4000 de lei pusă de jandarmi

4.000 de lei amendă pentru 450 de grame de trufe negre culese ilegal a fost jackpot-ul zilei de 24 septembrie pentru 2 bărbați nemțeni, anunţă Jandarmeria Neamţ.
Însoțiți de 4 câini antrenați pentru căutare, cei doi bărbați au fost depistați joi, 24 septembrie, de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț în pădurea din zona Secu.
„Diamantele negre” au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Vânători-Neamț.

Săptămâna aceasta, alţi 5 bărbaţi, însoţiţi de câini de căutare, au fost găsiţi în pădure la Gârcina cu 1,3 kg de trufe, şi au fost amendaţi.

Culesul trufelor este interzis (nu şi a ciupercilor). Preţul trufelor poate pleca de la câteva sute de euro kilogramul, cele inferioare, până chiar la câteva mii de euro, pentru cele de calitate superioară.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.