DGA Neamţ: Ploaia a făcut mai mult bine decât rău. O singură cultură este afectată DGA Neamţ: Ploaia a făcut mai mult bine decât rău. O singură cultură este afectată
Ploile din aprilie şi mai nu au dăunat culturilor agricole din Neamţ, aşa cum s-ar putea crede văzând câmpurile pline de apă. Directorul Direcţiei... DGA Neamţ: Ploaia a făcut mai mult bine decât rău. O singură cultură este afectată

Ploile din aprilie şi mai nu au dăunat culturilor agricole din Neamţ, aşa cum s-ar putea crede văzând câmpurile pline de apă.

Directorul Direcţiei Agricole Neamţ, Maricel Tălmăcel, a declarat, la Ziua Câmpului Almos Dulceşti:

„Ploaia a făcut, dacă punem în balanţă, mai mult bine decât rău, în sensul că, dacă n-ar fi poluat, culturile de toamnă ar fi fost compromise. Precipitaţile căzute în luna mai şi aprilie, care în judeţ se încadrează până la 230 l/mp – 220 l/mp, au corectat ceea ce dăunase după secetă. După evaluările pe care le-am făcut, cerealele de toamnă sunt aproape comparative cu cele de anul trecut. S-a întârziat un pic la semănat, dar la nivel de judeţ, toate lucrările sunt făcute iar cele de întreţinere s-au făcut pe majoritatea suprafeţelor„.

Faţă de anul trecut, anul acesta, singura cultură care suferă, este  rapiţa. Anul trecut, în judeţul Neamţ, au fost  10.300 hectare rapiţă, acum, după centralizarea DGA, sunt 4600 de hectare.

„Sperăm că se vor opri polile şi vor lăsa culturile să se dezvolte, ca să putem să le şi recoltăm”.

Viaţa Nemţeană