Deputatul Bulai, atac dur la absenţa PMP din noua înţelegere politică de la Neamţ Deputatul Bulai, atac dur la absenţa PMP din noua înţelegere politică de la Neamţ
Consituirea majorităţii PNL-USR-PRO ROMÂNIA la Neamţ, formată în principal împotriva PSD-ului şi şefului său, Ionel Arsene, are un absent oarecum previzibil: Partidul Mişcarea Populară,... Deputatul Bulai, atac dur la absenţa PMP din noua înţelegere politică de la Neamţ

Consituirea majorităţii PNL-USR-PRO ROMÂNIA la Neamţ, formată în principal împotriva PSD-ului şi şefului său, Ionel Arsene, are un absent oarecum previzibil: Partidul Mişcarea Populară, condus de Bogdan Gavrilescu.

Oarecum previzibil pentru prima mutare, având în vedere istoria de acum 4 ani, când PMP a balansat în 2016 pentru PSD apoi cu PNL.

Deşi s-a putut face majoritate şi fără PMP, problema vine la proiectele care au nevoie de două treimi pentru a trece în Consiliul Judeţean şi cele locale. Prima piatră de încercare este chiar desemnarea celor doi vice-preşedinţi ai Consiliului Judeţean.

Ei bine, de ce a lipsit PMP din această înţelegere? A fost sau nu chemat la masa negocierilor? Deşi subiectul s-a vrut încheiat în conferinţa de presă într-un fel oarecum elegant, Iulian Bulai – preşedintele USR PLUS a conturat spre final un răspuns personal referitor la absenţa PMP:

„Între practica veche a sinecurilor și a spațiilor publice încărcate de forme fără fond, reforma societăților de care am pomenit, nu este negociabilă din partea noastră. Atunci când partenerii de dialog vor accepta să vină la masa negocierilor fără aceste pretenții depășite vor avea un cuvânt de spus, bineînțeles fără prezența domnului Chitic!”.

N.R: Preşedintele USR se referise într-o primă declaraţie la faptul că susține o reformă radicală a societăților din subordinea primăriei și a Consiliului Județean. „Este o reformă necesară și o vom face împreună. Depolitizarea instituțiilor și numirilor pe principiul meritocrației sunt alte lucruri pentru care USR s-a luptat și vom implementa acolo unde vom constituite majorități. Formăm un nucleu dur non-PSD, nu împotriva unui partid în sine, ci împotriva anumitor practici nocive pe care PSD le practică”, a spus Bulai.

Liviu Harbuz, preşedintele Pro România:

Este încă dorit PMP, pentru că este formațiune de dreapta, în mod normal și firesc toate partidele de dreapta să fie împotriva fenomenului toxic reprezentat de PSD”.

Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL:

Lucrurile pentru noi și între noi sunt foarte clare, înțelegerile bine așezate, iar lipsa răspunsurilor la întrebări legate de funcții și persoane vine din respect pentru toți cei care vor să facă o alianță împotriva PSD. Mai avem răbdare: dacă există oameni în politică, formațiuni care vor să fie împotriva PSD și a lui Ionel Arsene, nu ca persoană, ci ca modul de lucru pe care îl reprezintă, sunt bineveniți. Nu este o eschivare, ci o strategie, transparentă, asumată între noi și transmisă public pentru a merge mai departe pentru proiectele noastre. Noi suntem înțeleși, nu ne dorim funcții și, nu ne-am întâlnit pentru a împărți funcții. Obiectivul nostru este ca județul Neamț să fie un model de dezvoltare în România. Nu este vorba despre un algoritm politic. Am întâlnit mult bun simț și respect pentru ideea ca noi în următorii 4 ani să funcționăm pentru dezvoltarea județului. Le mulțumesc celor doi parteneri pentru asta.

Noi nu refuzăm pe nimeni, dar nici nu umblăm la pețit ca să căutăm pe cineva de zestre. Am spus public care sunt cerințele, pentru că sunt și cerințele electoratului. Prezența scăzută la vot în mediul urban este un  mesaj de care vom ține cont”.

Despre ceea ce va decide PMP Neamţ, cât şi despre declaraţiile deputatului Bulai, se aşteaptă un răspuns de la preşedintele Mişcării Populare Neamţ, Bogdan Gavrilescu.


Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.